Verbeter je Mobiliteit met deze 12 Tips | Stannah trapliften

Verbeter uw mobiliteit: 12 eenvoudige tips om ouderen te helpen actief te blijven

Geschreven door Stannah

Stannah geeft enkele tips om de mobiliteit bij ouderen te verbeteren.

Actief blijven op latere leeftijd is niet altijd even gemakkelijk. Verminderde mobiliteit kan een hoop zorgen geven. Alledaagse dingen gaan steeds lastiger en traplopen wordt een hele prestatie. De trapliften van Stannah zorgen ervoor dat u weer veilig en vertrouwd door uw eigen huis beweegt. Ze zijn speciaal ontworpen om uw mobiliteit te stimuleren en te verbeteren.

Hebt u al een traplift in uw woning of één van de andere Stannah-producten die uw mobiliteit stimuleren? Dan heeft Medical Island, een Amerikaanse blogsite over gezondheidszorg, een paar aanvullende tips om verminderde mobiliteit bij senioren tegen te gaan.

  1. Focus en blijf u bewust van de noodzaak om te blijven bewegen en uw lichaam actief te houden. Hoe actiever u bent, hoe kleiner de kans op verminderde mobiliteit.
  2. Blijf oefenen. Als u ouder wordt zijn oefeningen belangrijk om een gezond en mobiel leven te leiden. U hoeft het niet te overdrijven, maar een lichte training per week is wel aan te raden. Denk hierbij aan een wandeling, een fietstocht of iets dergelijks. Met oefeningen bouwt u kracht op en houdt u het lichaam lenig.
  3. Concentreer op uw evenwicht. Mobiliteit vereist balans. Het is belangrijk om zo nu en dan oefeningen te doen waarbij u zich focust op uw evenwicht.
  4. Gebruik loophulpmiddelen. Aarzel niet om een wandelstok, looprek, rollator of rolstoel te gebruiken. Deze hulpmiddelen zijn er voor uw mobiliteit te ondersteunen.
  5. Pas uw leefomgeving aan op uw behoeften. Extra leuningen in het huis of een abonnement op De Lijn zorgen ervoor dat u uw lichaam minder belast.
  6. Daag uzelf uit. Zoals we al aangaven is beweging één van de belangrijkste factoren bij de verbetering van mobiliteit. Een makkelijke en slimme manier is door kleine dingen in het huis zelf te doen, in plaats van er iemand voor in te huren. U zult er dubbel plezier van hebben.
  7. Draag goede schoenen, in de juiste maat. Goedkope schoenen die geen ondersteuning aan de voeten bieden belemmeren het loopvermogen van de meest actieve mensen. Schaf een paar comfortabele schoenen aan, die goed passen. Koop wandelschoenen het liefst een maat groter, uw voeten zetten vaak uit tijdens het lopen.
  8. Eet gezond. Verminderde energieniveaus zijn een natuurlijk onderdeel van het verouderingsproces. Een gezond dieet kan helpen om dit te compenseren. Wanneer u gespreid over de dag gezond eet, geeft u het lichaam telkens nieuwe energie en zult u zich actief blijven voelen.
  9. Neem voorzorgsmaatregelen om te voorkomen dat u valt. Verwijder prullaria van de grond en neem ruim de tijd om van A naar B te komen. Ongevallen veroorzaken verwondingen en blessures die de mobiliteit verminderen.
  10. Laat regelmatig uw zicht checken. Bezoek regelmatig een opticien of oogarts om uw zicht te laten controleren en uw bril up-to-date te houden. Eet ook voedingsmiddelen die goed zijn voor uw ogen: wortelen, eieren en amandelen bijvoorbeeld.
  11. Ken uw grenzen. Neem geen onnodige risico’s. Zijn er activiteiten die u voor het eerst uitvoert? Doe dit dan voorzichtig en neem er uitgebreid de tijd voor tot u er vertrouwd mee bent. Doe nooit mee aan activiteiten die uw huisarts afraadt.
  12. Vergeet nooit: leeftijd is maar een getal. Ontneem uzelf geen leuke dingen simpelweg omdat u ouder bent. Laat uw geest niet bepalen door uw leeftijd.