nl fr en
Stannah logo
Bel gratis een adviseur Uw Stannah adviseur staat steeds voor u klaar.
080026082

Dierendag: maak het verschil voor uw ouder wordende huisdier!

Stannah deelt een hartverwarmend verhaal van een van onze klanten die het welzijn van hun huisdieren naar een hoger niveau tillen.

Lieve hond met tennisbal

Op Werelddierendag deelt Stannah graag een inspirerend verhaal met u dat u zeker een goed gevoel zal geven! Maar waarom bekommert Stannah – een trapliftenbedrijf – zich over het lot van dieren?

Ten eerste is het belangrijk om een stem te geven aan diegenen die geen stem hebben. Ten tweede zijn wij allemaal verantwoordelijk voor het bevorderen van een barmhartige cultuur tegenover dieren. Ten derde, als huisdiereigenaren moeten we ons ervan bewust zijn dat huisdieren zoals katten en honden ook geconfronteerd worden met de onvermijdelijke beproevingen van het ouder worden. Daarom pleit Stannah voor het bevorderen van het welzijn van dieren en hun erkenning als wezens met gevoel.

Hopelijk zal dit verhaal anderen inspireren om ook het welzijn van hun huisdieren naar een hoger plan te tillen.

Heeft u ooit gehoord van een hondentraplift?

Het is een feit dat met alle wetenschappelijke vooruitgang en medische zorg ook onze huisdieren langer leven. Daarom moeten we ervoor zorgen dat we hen alle noodzakelijke gezondheidszorg en welzijn kunnen bieden als ze ouder worden.

Stannah heeft een geschiedenis van de behoeften van haar klanten naar een hoger niveau te tillen, dus waarom zou dat ook niet voor onze huisdieren gelden?

Een huisdiervriendelijke traplift in een typisch Amsterdams huis!

Werelddierendag wordt over de hele wereld gevierd en Chico is niet de enige gelukkige hond! Een van onze Nederlandse klanten, Nico Kool, woont in een typisch Amsterdams huis. Heel mooi natuurlijk, maar wel met een steile trap, en dat kan toch wel problematisch worden voor een hond.

Ik heb een labrador, vroeger had ik ook al een labrador en die hebben heel erg veel problemen met gewrichten. Vooral als ze ouder worden, dan lukt die trap niet meer. Vandaar dat ik een traplift heb genomen” vertelt Nico ons. Artritis en andere gewrichtsgerelateerde aandoeningen komen zeer vaak voor bij oudere honden, wat leidt tot pijn en verminderde mobiliteit. Nico besloot dat een traplift een perfecte oplossing zou zijn voor zijn labrador en ook voor de rest van de familie. Omdat zijn schoonmoeder vaak op bezoek komt, kan ook zij profiteren van de traplift!

Nico vertelt ons hoe tevreden hij was met de manier waarom Stannah te werk ging. Tijdens het eerste bezoek was het voor hem al helemaal duidelijk hoe de trap eruit ging zien, en hoe deze geïnstalleerd zou worden

Vooral als ze ouder worden dan lukt die trap niet meer. Vandaar dat ik een traplift heb genomenNico Kool

Op de grote dag zelf, hebben de monteurs het hele project in één morgen afgemaakt! Nico was zo verbaasd dat hij en zijn hond gelijk diezelfde middag al gebruik van de traplift konden maken. En zoals te zien is op het filmpje, was de pup er zelf ook dik tevreden mee, de traplift smaakt nog goed ook! Zou hij voor de baconsmaak stoffering hebben gekozen??

Veel voorkomende kwalen bij oudere honden.

Zoals natuurfotograaf Roger Caras eens heeft gezegd; “Honden zijn niet ons hele leven, maar ze maken ons leven heel”. Honden zijn vandaag de dag meer dan ooit tevoren een volwaardig lid van de familie. Ze vullen onze huizen met zoveel vreugde en liefde dat het gewoon niet te ontkennen is.

Onze geliefde hondenvrienden worden net zoals wij oud. En ook zij hebben ouderdomskwalen. Wat kunnen we doen om ze hiermee te helpen? Artrose is een aantasting van de gewrichten. De normale functie wordt verstoord door verval (degeneratie) van de normale structuren in het gewricht. Dit resulteert in verlies van beweeglijkheid en pijn.

Artrose is een van de meest voorkomende hondenziektes, vooral bij grotere honden. Het kan voor u echter moeilijk zijn om erachter te komen of uw hond last heeft van zijn of haar gewrichten. Honden hebben namelijk de neiging om ongemak en zelfs pijn te negeren, totdat het echt te veel voor ze wordt.

Signalen dat uw oudere hond last van artrose kan hebben.

Oudere hond met tekenen van artritis

Als uw oudere hond de volgende symptomen vertoont, dan kan het zijn dat hij of zij aan een degeneratieve gewrichtsaandoening lijdt. Hier zijn enkele van de meest voorkomende tekenen om te overwegen:

 • Stijfheid, vooral in de ochtend.
 • Ligt vaker dan normaal, het liggen gaat gepaard met een kreun.
 • Springen naar de bank of in de auto gaat niet meer of de hond twijfelt voor het springen.
 • Wilt eerder dan normaal naar huis tijdens de wandeling.
 • Is bang om de trap te beklimmen.
 • Speelt niet met de gebruikelijke speeltjes
 • Is niet meer zo enthousiast als vroeger.

Als u een of meer van bovenstaande punten herkent, dan raden we u aan om een afspraak met uw dierenarts te maken. Ook als u het niet helemaal zeker weet, is het beter het zekere voor het onzekere te nemen!

Wat kunt u doen om uw hond te helpen tegen artritis?

Uw dierenarts is uiteraard de perfecte persoon om u en uw hond hiermee te helpen. Maar er zijn ook enkele technieken die nuttig voor u kunnen zijn. Wij hebben een aantal adviezen gevonden die kunnen helpen om de artritis van uw hond te verlichten of om deze te voorkomen, zoals:

 • Plaats het bed van uw hond niet in koude of vochtige ruimtes;
 • Slipvaste vloerbedekking;
 • Loopplank om de auto in en uit te kunnen zonder de gewrichten te veel te belasten;
 • Spiermassage om de doorbloeding van de spieren te stimuleren;
 • Voedingssupplementen zoals glucosamine of chondroïtine kunnen ook gunstig zijn, maar net zoals bij mensen is er geen garantie dat deze daadwerkelijk helpen;• Beweging, het is belangrijk dat uw hond elke dag beweegt, uiteraard op zijn of haar eigen tempo. Zwemmen is ook gunstig omdat dan de druk op de gewrichten veel minder groot is;
 • Pijnstillers/ontstekingsremmers, er zijn verschillende opties, het is het beste om deze met uw dierenarts te bespreken;
 • Orthopedisch hondenkussen, een matras gevuld met traagschuim zorgt voor een comfortabele lighouding;
 • Als u een trap in huis heeft, is het installeren van een traplift natuurlijk ideaal, zoals we dat met Chico en de pup hebben gezien.

Een traplift voor de hele familie, voor mens en dier!

Op het filmpje ziet u dat de pup een “normale” traplift heeft. Zijn baasje hield hem op schoot terwijl ze op en neer gleden. De traplift is zeker geschikt en compleet veilig om uw huisdier op deze manier te vervoeren.

Een traplift wordt meestal voor honden gekocht omdat die meer gewrichtsproblemen hebben. Maar andere huisdieren, zoals katten, kunnen natuurlijk ook een ritje met de familietraplift maken!