nl fr en
Stannah logo
Bel gratis een adviseur Uw Stannah adviseur staat steeds voor u klaar.
080026082

Stannah en Batibouw; een betrouwbare combinatie

Mr. De Coninck was de gelukkige die dankzij zijn kleinzoon een Stannah Traplift op Batibouw gewonnen heeft!

Mr. De Coninck en zijn dochter, trotse winnaar van een nieuwe Stannah traplift op Batibouw!

Mr. De Coninck en zijn dochter, trotse winnaar van een nieuwe Stannah traplift op Batibouw!

Stannah en Batibouw – Wat is Batibouw?

Batibouw is dé grootste bouwsectorbeurs In België – voor Bouw, Renovatie en Inrichting- en is toegankelijk voor zowel professioneel belang als voor consumenten. Elk jaar komen er weer zo een 300.000 bezoekers een kijkje nemen, sommigen zijn bezig met een eenvoudig project als een kleine verbouwing bij hun thuis. Anderen hebben bepaalde informatie nodig voor een groot professioneel project. Laten we eens een paar belangrijke feiten op een rijtje zetten:

  • De beurs heeft een oppervlakte van 120.000 m2
  • 000 bezoekers – waaronder 75.000 vakmensen
  • De beurs duurt 11 dagen, waarvan de eerste twee alleen voor professioneel belang is
  • De eerste beurs werd in 1960 gehouden
  • Van origine heette de beurs: Salon van de Bouw
  • In 1973 veranderde de naam naar Batibouw wat een combinatie van het Franse woord: bâtir en het Nederlandse woord: bouwen is
  • De beurs is verspreid over 12 paleizen (hallen)
  • Er zijn ongeveer 1000 exposanten en telt meer dan 2500 merken
  • Het officiële symbool is een met rode bakstenen gevormde schildpad op groen gras en is in 1976 gemaakt.

Stannah en Batibouw een betrouwbare combinatie

Stannah en Batibouw; een betrouwbare combinatie

Stannah was voor de tweede keer uitgenodigd om ’s werelds meest gekozen traplift aan de bezoekers van dit mooie evenement te laten zien! U kunt zich voorstellen dat onze producten zeer belangrijk zijn voor bijvoorbeeld een architect die een plateaulift of een traplift in een project moet incorporeren. Of iemand die graag meer informatie zoekt over de mogelijkheden van een traplift voor zijn of haar woning.

Tijdens de beurs stonden onze collega’s paraat om de liften aan iedereen te laten zien, en uiteraard om ze te laten proberen! Wij hadden voor de gelegenheid onze showroom naar de Brusselse Expositiehallen gehaald, en er zijn heel wat ritjes gereden!

Wij hadden voor de gelegenheid onze showroom naar de Brusselse Expositiehallen gehaald, en er zijn heel wat ritjes gereden!

: Stannah’s stand tijdens Batibouw

Stannah had voor de gelegenheid de showroom naar de Brusselse expohallen gehaald

Stannah geeft een nieuwe traplift weg

Batibouw is een speciaal evenement, er zijn zoveel mensen aanwezig en dit soort creatieve beurzen hebben altijd een speciale flair! Het vooruitzicht om iets te creëren, en lekker rond te lopen op de beurs om ideeën op te doen voor ons eigen thuis, een plek die zo belangrijk is voor ons, geeft de beurs een speciaal tintje.

Daarom wilde Stannah graag in die vreugde meedoen, en besloot om een traplift aan een gelukkige Batibouw bezoeker te verloten!

Het vooruitzicht om iets te creëren, en lekker rond te lopen op de beurs om ideeën op te doen voor ons eigen thuis, een plek die zo belangrijk voor ons is, geeft de beurs een speciaal tintje.

Mr. De Coninck: een gelukkige winnaar

Meneer De Coninck heeft een moeilijke tijd achter de rug, enkele maanden geleden kreeg hij het zware nieuws dat zijn rechterbeen operationeel verwijderd moest worden.  Dat was een zware nederlaag daar Mr. De Coninck juist altijd actief was en net een nieuwe auto had gekocht. Zijn dochter vertelde ons tijdens ons bezoek, dat dat erg moeilijk voor hem was omdat hij juist zo graag buiten kwam.

Op een zonnige middag kwamen wij tijdens de installatie van de traplift op bezoek. Onze installateur Manuel was eigenlijk al helemaal klaar, en we kwamen net op tijd om Mr. De Coninck tijdens zijn eerste ritjes te vergezellen. De familie De Coninck woont samen in een gezellig familiehuis in het mooie Brussel. Mr en Mevr. De Coninck wonen op de tweede verdieping en sinds de operatie van Mr. De Coninck komt hij zonder de hulp van zijn kleinzonen de trap niet meer af. Gelukkig wonen zijn dochter en zijn kleinzonen niet ver weg, daar zij op de eerste verdieping wonen. Zoals te zien is op de foto’s, gaat het hier om een grote steile trap. Het was eigenlijk veel te gevaarlijk om met stoel en al de trap op en af te gaan. Zelfs wanneer men twee sterke jonge kleinzonen tot zijn beschikking heeft!

Installateur Manuel

Installateur Manuel trots naast de door hem geïnstalleerde traplift voor de winnaar Mr. De Coninck!

Omdat de familie De Coninck (o)pa toch graag in hun midden wilde hebben bleven ze dit met liefde voor hem doen. Er werd al uitgekeken naar een traplift, maar dat was geen optie op dat moment. Toen de kleinkinderen nog klein waren, paste oma en opa elke dag op hen wanneer de ouders gingen werken. Daar hebben de jongens goede herinneringen aan, en het was daarom ook geen probleem om opa op deze manier te helpen. Een van de kleinzonen studeert momenteel in San Diego en heeft zijn grootouders al een keer op bezoek gehad om ze te bedanken voor hun goede zorgen. Maar, een traplift om zo de veiligheid van iedereen te waarborgen is toch wel zeer welkom!

En het feit dat Mr. De Coninck eigenlijk niet uit zijn 2-kamer appartement weg kon wanneer de kleinzonen niet thuis waren, was toch wel zeer beperkend voor hem. Gelukkig is dat nu verleden tijd!

De winnaar van de traplift!

Mr. De Coninck kan nu weer zelfstandig de trap op en af gaan.

Tijdens een van de beursdagen liepen de dochter en een kleinzoon van Mr. De Coninck samen door de paleizen van de Brusselse expohalen. Ze waren op zoek naar materiaal voor hun eigen woning, daar er altijd wel iets gedaan moet worden wanneer men een eigen huis heeft. Batibouw is een perfecte plek om precies dát te doen. Ook gelden er vaak speciale voorwaarden voor wie aankopen doet tijdens de beurs.

Toen de familie De Coninck langs Stannah’s stand liepen, dacht de kleinzoon onmiddellijk aan zijn opa. En hoe moeilijk hij het na zijn operatie heeft gehad. Het was dan ook zijn idee om met de verloting van de nieuwe traplift mee te doen. En wat een goed idee was dat! Enkele dagen later ontving de familie De Coninck het mooie nieuws dat zij de gelukkige winnaars waren!

Mr. De Coninck stapt zelf of en af van zijn traplift.

Mr. De Coninck stapt gemakkelijk zelf op en af van zijn traplift.

Samen met onze medewerkers werd de trap van Mr. De Coninck opgemeten, en hij mocht zelf een kleur voor de stoel uitkiezen. Het werd een mooi bordeaux dat prachtig past bij de blauwe kleur van het trappenhuis. Met de hulp van zijn looprek kan Mr. De Coninck gemakkelijk zelf plaatsnemen op zijn traplift en ook zelf weer af stappen.

Wij konden Mr. De Coninck met een gerust hart verlaten met het idee dat hij in de beste handen is. Dankzij zijn nieuwe traplift en een huis gevuld met dierbaren weten wij zeker dat het helemaal goed komt met hem!

Steile trap is geen probleem

De steile grote trap is geen probleem voor een Stannah traplift

Zal Stannah volgend jaar weer op Batibouw aanwezig zijn?

Het is nog een verrassing of Stannah volgend jaar weer op de grootste bouwbeurs van België zal staan. Hou vooral onze Facebookpagina in de gaten in het geval u hiervan op de hoogte wilt blijven. En mocht u zelf een gokje willen wagen om net zoals Mr. De Coninck een traplift te winnen, wie weet verloten wij er volgend jaar weer één!

Bronnen:

U vindt de volgende artikelen misschien ook interessant:
Artritispak ervaring: ga eens in de schoenen van een ander staan
Het geheime dagboek van Hendrik Groen, de 83 ¼-jarige die de wereld heeft veroverd!
Tuinieren voor ouderen; de voordelen van een therapeutische tuin