nl fr en
Stannah logo
Bel gratis een adviseur Uw Stannah adviseur staat steeds voor u klaar.
080026082

Een uitdagende trap in het mooie vissersdorp Katwijk aan Zee

Een smalle steile trap, met twee bochten en uitzicht op zee.

Voordat ik de traplift had ging ik nog wel naar beneden, maar héél voorzichtig, achterstevoren en voetje voor voetje. Als het overdag niet nodig was ging ik helemaal niet meer de trap af. Alleen‘s avonds om te gaan slapen. Dat hoeft nu niet meer.”

Mevrouw kan nu weer op een veilige manier gebruikmaken van haar hele huis

Mevrouw kan nu weer op een veilige manier gebruikmaken van haar hele huis

Mevrouw woont samen met haar twee dochters op een van de mooiste plekjes bij onze buren in Nederland; aan het strand in het pittoreske Katwijk. Heel begrijpelijk dus dat ze daar ondanks haar hoge leeftijd wil blijven wonen. Daarom is ze samen met haar dochters begonnen aan het toekomstbestendig maken van haar woning. Een hele slimme zet!

Op de dag van de installatie werden wij warm verwelkomd en te woord gestaan door deze gastvrije Katwijkse familie. Onder het genot van een kopje thee leerden wij de familie wat beter kennen en konden wij Mevrouw en haar dochters een paar vraagjes stellen.

Een smalle steile trap – echt puzzelwerk!

De trap waar de traplift voor bestemd was komt veel voor in Nederland en België, namelijk een trap die smal is, steil is en die verschillende keren lichtjes draait. Mensen denken vaak dat hun trap om een dergelijke reden niet geschikt is voor een traplift. Niets is minder waar! Deze installatie bewijst dat maar weer. Het is even puzzelen, maar zodra alles helemaal is ingemeten kunnen onze ingenieurs aan de slag!

Hij was ons contactpersoon vanaf het begin tot aan het einde. We hadden continue een-op-een contact en dat ging heel prettig. Eén aanspreekpunt, zodat we niet telkens ons verhaal opnieuw hoefden te vertellenDe familie over de adviseur die hen tijdens dit proces heeft geholpen

Onze adviseurs is bij de familie geweest. “Hij was onze contactpersoon vanaf het begin tot aan het einde. We hadden continue een-op-een contact en dat ging heel prettig. Eén aanspreekpunt zodat we niet telkens ons verhaal opnieuw hoefden te vertellen. Hij is in september voor de eerste keer langsgekomen. In januari hebben we weer contact gehad. Hij is er altijd bij geweest en heeft het helemaal voor ons uitgedokterd. Het was wel even puzzelen met die trap! Hij ging heel precies te werk met allemaal foto’s en een nauwkeurig digitaal inmeetprogramma. Want omdat de trap smal is en twee draaien heeft, is het echt een hele klus om ervoor te zorgen dat alles past en ook klopt. Bovendien zit er beneden aan de trap direct een deur!”

Een snelle installatie, slechts een paar uurtjes hebben onze monteurs nodig

Een Stannah Traplift kan gewoon op een nauwe, smalle trap geïnstalleerd worden

Een Stannah Traplift kan gewoon op een nauwe, smalle trap geïnstalleerd worden

De familie vertelt hoe hun moeder alleen aan het einde van de dag gebruik van de trap wilde maken. Echt alleen om te gaan slapen. Overdag bleef ze feitelijk de hele dag op dezelfde etage, de trap was namelijk te gevaarlijk geworden om in haar eentje gebruik van te maken. “Ze ging achterstevoren en voetje voor voetje de trap af ”vertelt de bezorgde dochter ons. Daarom was “veiligheid” het antwoord toen wij vroegen wat de familie in een traplift zocht. Dit was een van de redenen waarom ze voor Stannah hadden gekozen. De dunne rails op maat, met een diameter van slechts 4,5 cm, zorgt ervoor dat de trap breed genoeg blijft voor andere trapgebruikers. De automatisch opklapbare rail beneden lost het probleem op bij de deur beneden aan de trap.

Daarom was “veiligheid” het antwoord toen wij vroegen wat de familie in een traplift zocht. Dat was een van de redenen waarom ze voor Stannah hadden gekozen.

Voor wie een traplift zoekt is het idee van de installatie vaak ontmoedigend. Dat is echter nergens voor nodig. De installatie van een traplift duurt meestal minder dan een halve dag! Wij vroegen aan de familie wat zij hiervan vonden: “Wij hadden niet verwacht dat het zo snel zou gaan, maar dat was wel een paar keer aan ons bevestigd. Toen we de segmenten van de traplift zagen, zagen we hoe goed dit proces is voorbereid en waarom dit dus zo snel kan. Het is net een puzzel!”

Hoe maakt Mevrouw haar woning toekomstbestendig?

Wanneer ingeklapt kunnen andere mensen gewoon gebruik van de trap blijven maken

Wanneer ingeklapt kunnen andere mensen gewoon gebruik van de trap blijven maken

De familie is bezig om de woning zo comfortabel mogelijk te maken voor hun moeder, en dat is ze zeker gelukt! Met een woning op zo een prachtige locatie wil niemand toch ooit weg? Wat hebben zij allemaal gedaan om ervoor te zorgen dat Mevrouw op een veilige en comfortabele manier thuis kan blijven wonen?

  • Een Stannah traplift laten instaleren -> Hierdoor kan Mevrouw zelf op een veilige manier gebruik kan maken van de trap.
  • De badkamer aangepast met een ruime inloopdouche -> Hierdoor kan ze zittend douchen waardoor veiligere omgeving gecreëerd is.
  • Alle deurstoppen en drempels zijn verwijderd -> Dit heeft ervoor gezorgd dat het valrisico veel kleiner is. Mocht er in de toekomst een rolstoel nodig zijn, dan heeft deze gemakkelijk toegang tot alle kamers.

Mevrouw gaat comfortabel met haar traplift - en gewatteerde stoel - gebruik van haar trap maken

Mevrouw gaat comfortabel met haar traplift – en gewatteerde Starla stoel – gebruik van haar trap maken

Waarom Stannah?

 De familie kende de naam Stannah al toen ze begonnen met het zoeken van een trapliftleverancier. Aan de hand van een folder hebben zij contact opgenomen. De adviseur is direct bij hun langs geweest en heeft samen met de familie alle opties bekeken. Mevrouw is vervolgens langs de showroom van Stannah Nederland in Lisse geweest om de traplift in levenden lijve te ervaren. “Wij zijn naar de showroom geweest en je krijgt dan heel snel door hoe dat werkt met zo’n hendeltje. Daarbij vroeg ik me af of het allemaal wel stevig is? Je moet het apparaat en de stoel wel vertrouwen, dus daar moet je je even aan overgeven. Maar dat moet je in een normale lift natuurlijk ook”.

Op de vraag of de traplift ook door andere mensen zal worden gebruikt antwoordde Mevrouw “Nee, deze is helemaal alleen voor mij! Nou, ze mogen er wel een keertje een ritje mee maken hoor!”

Wij wensen mevrouw en haar familie heel veel plezier met hun nieuwste huisgenoot!

Stannah was goed vertegenwoordigd op de Katwijkse boulevard!

Wilt u ook eerst de traplift uitproberen?

 Vindt u het ook fijn om de traplift eerst uit te proberen? Wij van Stannah België hebben daar alle mogelijkheden voor. Neemt u vrijblijvend contact met ons op om een afspraak voor u te maken.

 

U vindt de volgende artikelen misschien ook interessant:
Artritispak ervaring: ga eens in de schoenen van een ander staan
De geschiedenis van de mobiliteitshulpmiddelen
90 Jaar oude Anežka Kašpárková is hét bewijs dat leeftijd slecht een getal is!