080026082

Bel gratis

Wat is voor mij de beste traplift?

Elk persoon en elk huis is anders. Zo ook elke traplift.

Stannah trapliften zijn gemaakt om bij u en uw trap te passen. Wij maken al meer dan 40 jaar trapliften. Doormiddel van deze kennis weten wij hoe we u kunnen helpen, zodat u zich veilig en comfortabel voelt in uw eigen huis.

Met de juiste traplift hoeft u zich geen zorgen meer te maken over het gebruik van uw trap. Een traplift zal de obstakels wegnemen en u uw onafhankelijkheid teruggeven.

Ontdek wat wij u kunnen bieden voor uw behoeftes. Dit is makkelijker dan het klinkt. Een van onze raadgevers staat voor u klaar om u te helpen om elk detail uit te werken.

Ondertussen zijn hier enkele factoren waar u over na kunt denken om een idee te krijgen wat het beste voor u is.

Bepaal wat u nodig heeft

Waarom is de trap een probleem geworden?

Is het gebrek aan energie? Zijn het uw knieën? Is het uw hart? Is het de angst om te vallen?

Het antwoord op deze vraag helpt onze raadgever u te adviseren welke trapliftstoel het beste bij u past. Indien het uw knieën zijn die uw mobiliteit aantasten, dan is wellicht de gekantelde stoel van de Sadler een goede optie voor u. De Sadler ondersteunt uw gewicht zodat uw knieën niet worden belast, maar laat u ook niet helemaal zitten. Op deze manier is het in – en uitstappen veel gemakkelijker.

Als u dat extra beetje ruimte zoekt, dan is de Siena misschien de keuze voor u ; de Siena stoel is in 2 breedtes verkrijgbaar. De Siena kan ook een goede optie zijn wanneer u meer zekerheid wenst tijdens het gebruik van de traplift. De langere armleuningen geven u een extra steuntje bij het in-en uitstappen.

Denkt u ook eens na over bij wat u zich zelfverzekerd en veilig voelt. Een grotere voetsteun voor extra ondersteuning misschien?

Een afspraak voor een huisbezoek is zo gemaakt, neem direct contact met ons op. Onze raadgever is in een mum van tijd bij u thuis. Door uw situatie te bekijken en uw wensen op te nemen, begrijpt onze raadgever precies wat u nodig heeft. Voordat u het door heeft is uw traplift geïnstalleerd, en kunt u zich een leven zonder haast niet meer voorstellen.

Bepaal wat bij uw trap past

Elke trap is anders. Zoals u zich kunt voorstellen, is uw trap een zeer belangrijke factor bij het kiezen van de juiste traplift. Om te beslissen welk type traplift u nodig hebt, kunt u over deze vragen nadenken:

  • Is er halverwege een overloop?
  • Hoeveel treden heeft uw trap?
  • Is uw trap recht of heeft deze één of meer bochten?
  • Zijn er mogelijke hindernissen op uw trap?
  • Gaat het om een enkele trap?
  • Waar kan de traplift staan wanneer deze niet in gebruik is?
  • Aan welke kant van de trap moet uw traplift geplaatst worden?

Onze raadgevers helpen u graag bij het beantwoorden van al deze vragen. Ze meten uw trap helemaal op zodat ze de beste opties voor u uit kunnen werken.

Bekijk uw trap en bedenk wat het beste voor u zal werken. Tijdens uw huisbezoek zal onze raadgever u vertellen wat volgens ons het beste bij u past. Op deze manier kunt u een weloverwogen beslissing nemen, afgestemd op uw wensen en behoeften.

Heeft u een binnen-of buitentraplift nodig?

Gaat de trap één verdieping naar boven?

Heeft u regelmatig toegang tot uw zolder nodig?

Wilt u ook naar uw kelder?

Woont u in een huis met meerdere trappen?

Uw eerste stap is om te bepalen waar uw traplift moet vertrekken en waar deze moet stoppen. Uw volgende stap is:

Waar moet de rail komen?

Wilt u deze langs de muur?

Of wilt u deze langs de trapleuningen?

Hebben anderen toegang tot de trapleuningen nodig om zich veiliger te voelen? Als dat het geval is, zou het kunnen helpen om de trapleuningen aan de andere kant van de trap te plaatsen. Trapliften worden niet aan de muur, maar in de traptreden bevestigd. Dankzij deze trap-bevestiging kunnen onze trapliften aan beide zijden van de trap worden geplaatst.

De rails zijn zo compact mogelijk  zodat andere gebruikers gewoon op een comfortabele manier gebruik van de trap kunnen blijven maken. Elke stoel die we maken is in te klappen zodat u niet tussen een traplift en de trap hoeft te kiezen. U krijgt beide.

Waar kan de traplift staan wanneer deze niet in gebruik is?

Heeft u een overloop boven of onder aan de trap?

Indien u een smalle trap heeft, dan vindt u het wellicht fijn wanneer de traplift op een plek staat waar deze niet in de weg staat.

Zit er een deuropening in de weg?

Dat is geen probleem. Onze opklapbare rail klapt weg wanneer uw traplift niet in gebruik is. Dit betekent dat als u een deur direct onder aan de trap heeft, u een traplift kunt laten installeren zonder dat deze de deur in de weg zit. De rail klapt automatisch in en uit zodra de traplift in beweging komt,van grote fysieke inspanning is dus geen sprake!

Opties zoals onze opklapbare rail maken onze trapliften zeer flexibel en nog beter aanpasbaar voor alle mogelijkheden.

Hoe wordt een traplift gemaakt die op uw behoeften is afgestemd?

Van de rail tot het type stoel, elk onderdeel van een traplift kan aan uw wensen worden aangepast. Wanneer u een rechte trap heeft wordt er een rechte rail geplaatst die tot op de millimeter juist op uw trap past. Indien uw trap bochten heeft, zal de rail op maat worden gemaakt.

Daarna heeft u de keuze uit stoelen die op de rail passen. Wilt u langere armen op de stoel? Een bredere zitting? Een gekantelde zitting? Of wilt u kiezen uit een breed gamma aan bekleding?

Onze raadgevers zijn getraind om, op basis van uw wensen, de traplift voor te stellen die het meest geschikt is voor u en voor uw huis. Denkt u vooral zelf na over wat u graag zou willen hebben, maar neem het advies van onze raadgevers zeker in acht. Zij kunnen u helpen om in alle veiligheid en comfort volledige toegang tot uw woning te krijgen.