Hoe kies ik de beste traplift voor mijzelf en voor mijn woning?

Welke optie is voor mij de beste traplift?

Elk persoon en elk huis is anders. Zo ook elke traplift.

Stannah trapliften zijn gemaakt om bij u en bij uw trap te passen. Wij zijn al meer dan 40 jaar traplift specialisten en traplift leveranciers . Doormiddel van deze jarenlange kennis weten wij precies hoe we u kunnen helpen zich veilig en comfortabel in uw eigen huis te voelen.

Wanneer u de beste traplift voor uw situatie kiest, hoeft u zich geen zorgen meer te maken over het gebruik van uw trap. Het kopen van een traplift neemt het obstakel van uw trap weg en geeft u uw onafhankelijkheid terug.

Aan de hand van ons advies op maat ontdekt u welke traplift het beste bij uw behoeftes past. Een van onze raadgevers staat gratis en vrijblijvend voor u klaar om u te helpen elk detail uit te werken.

Bekijkt u hieronder alvast welke factoren belangrijk zijn om de meest geschikte traplift voor u te kiezen.

De twee belangrijkste punten waar onze raadgevers naar zullen kijken zijn:

1: Waarom is de trap een probleem geworden?

 • Is het gebrek aan energie?
 • Zijn het uw knieën?
 • Is het uw hart?
 • Verminderde mobiliteit of evenwicht?
 • Heeft u last van valangst?

Het antwoord op de vraag waarom u een traplift nodig heeft, helpt onze raadgever om u te adviseren welke traplift stoel het beste bij u past. Wanneer kniepijn de reden is  van uw verminderde mobiliteit, dan is wellicht de gekantelde stoel van de Sadler een goede optie. De Sadler ondersteunt uw gewicht zodat uw knieën niet worden belast, maar laat u ook niet helemaal zitten.

Als u een extra beetje ruimte zoekt, dan is de Siena misschien de juiste traplift voor u. De Siena stoel is in 2 breedtes verkrijgbaar. De Siena kan ook een goede optie zijn wanneer u meer ondersteuning wenst tijdens het gebruik van de traplift. De langere armleuningen geven u een extra steuntje bij het in-en uitstappen.

Welke extra opties geven u een veiliger gevoel? Een grotere voetsteun voor extra ondersteuning misschien? U kunt alles met de raadgever bespreken, deze zal uw situatie bekijken en uw wensen op nemen, zodat wij precies begrijpen wat u nodig heeft.

2: Welke traplift past het beste bij uw trap

Elke trap is anders. Zoals u zich kunt voorstellen, is het soort trap een zeer belangrijke factor wanneer we een traplift kiezen. Om te beslissen welk type traplift u nodig hebt, kunt u over deze vragen nadenken:

 • Gaat het om een rechte trap?
 • Heeft u een trap met 1 bocht of meerdere?
 • Hoeveel treden heeft uw trap?
 • Zijn er mogelijke hindernissen op uw trap?
 • Moet de traplift in de binnenbocht of buitenbocht geïnstalleerd worden?

Onze raadgevers helpen u graag bij het beantwoorden van al deze vragen. Ze meten uw trap helemaal op zodat ze de beste opties voor u uit kunnen werken.

De volgende vragen zullen u helpen om alvast een beter beeld te creëren van welke mogelijkheden er allemaal zijn. Wilt u hier liever niet zelf over na moeten denken? Maakt u zich geen zorgen, wij analyseren gratis en vrijblijvend uw situatie en bekijken wat voor u de beste optie is.

De eerste stap is om te bepalen waar de traplift van moet vertrekken en waar deze moet stoppen:

 • Heeft u een binnen- of buitentraplift nodig?
 • Gaat de trap één verdieping naar boven?
 • Heeft u regelmatig toegang tot uw zolder nodig?
 • Wilt u ook dat de traplift naar uw kelder gaat?
 • Woont u in een huis met meerdere trappen?

De volgende stap is bepalen waar de rail moet worden geplaatst:

 • Wilt u de rail langs de muur?
 • Of wilt u deze langs de trapleuningen?

Trapliften kunnen zowel aan de muur, als op de traptreden worden bevestigd. Vaak worden ze echter op de traptreden bevestigd zodat er geen schade wordt gemaakt. Dankzij deze trap-bevestiging kunnen onze trapliften aan beide zijden van de trap worden geplaatst en hebben andere gebruikers gewoon toegang tot de trapleuningen.

De rails zijn zo compact mogelijk  zodat andere gebruikers gewoon op een comfortabele manier gebruik van de trap kunnen blijven maken. Houdt u er rekening mee dat elke stoel die we maken is in te klappen zodat u niet tussen een traplift en de trap hoeft te kiezen. U krijgt beide.

Vervolgens wordt er gekeken naar waar de traplift kan staan wanneer deze niet in gebruik is:

 • Heeft u een overloop boven of onder aan de trap?
 • Is er plek rondom uw trap waardoor de traplift om een hoek kan worden geplaatst?

Indien u een smalle trap heeft, dan vindt u het wellicht fijn wanneer de traplift op een plek staat waar deze niet in de weg zit. Een Stannah traplift kan bijvoorbeeld om een bocht heen gaan zodat de trap compleet vrij blijft.

Een belangrijk punt is of er een deuropening in de weg staat.  

Als dat het geval is dan is dat geen probleem. Onze inschuifbare rail klapt weg wanneer uw traplift niet in gebruik is. Dit betekent dat als u een deur direct onder aan de trap heeft, u een traplift kunt laten installeren zonder dat de deur in de weg zit . De rail schuift automatisch in en uit zodra de traplift in beweging komt, van zwaar fysiek werk is dus geen sprake!

Extra opties zoals onze inschuifbare rail maken onze soorten trapliften zeer flexibel en nog beter aanpasbaar.

Hoe wordt een traplift op maat aan uw behoeften afgestemd?

Van de rail tot aan het type stoel, elk onderdeel van een traplift kan aan uw wensen worden aangepast. Wanneer u een rechte trap heeft wordt er een rechte rail geplaatst die tot op de millimeter juist op uw trap past. Indien u een trap met bochten heeft, zal de rail op maat worden gemaakt.

Daarnaast heeft u een ruime keuze uit het soort trapliftstoelen. Wilt u langere armen op de stoel? Een bredere zitting? Een gekantelde zitting? Een speciaal soort veiligheidsriem? Of wilt u kiezen uit een breed gamma aan bekleding?

Onze raadgevers zijn getraind om, op basis van uw wensen, de traplift voor te stellen die het meest geschikt is voor u en voor uw woonst. Indien mogelijk geven zij u ook de keuze tussen een tweedehands traplift en een nieuwe traplift, en kunnen ze u adviseren over waar u informatie met betrekking tot traplift subsidies kunt bekijken.

Denkt u vooral zelf na over wat u graag zou willen hebben, maar neem het advies van onze raadgevers zeker in acht. Zij zullen u adviseren over wat u nodig heeft maar ook wat u niet nodig heeft.

Een afspraak voor een huisbezoek is zo gemaakt, neem direct contact met ons op. Onze raadgever is in een mum van tijd bij u thuis. Voordat u het door heeft is uw traplift geïnstalleerd, en kunt u weer van uw hele woning genieten.