Stannah-trapliften vereisen geen bouwwerkzaamheden | Stannah

Stannah-trapliften vereisen geen bouwwerkzaamheden

Dat betekent geen bouwvergunning en geen gedoe

Het komt voor veel mensen als een verrassing wanneer ze horen dat er geen bouwwerkzaamheden of zware constructie nodig is om een traplift (of stoel lift) te installeren.

Waarom niet?

Omdat de traplift op de treden van uw trap geïnstalleerd wordt.

U hoeft uw huis niet aan te passen of te veranderen. De lift is ontworpen om te passen in uw huidige woonsituatie. Om dit te bewerkstelligen wordt uw trap op de millimeter gemeten. De rail waarop uw stoel zal rijden neemt niet meer dan 19 cm van de breedte van uw trap in beslag, en is ontworpen om de rand van uw trap te omlijsten. De exacte afmetingen kunnen uiteraard per trap verschillen, bijvoorbeeld als de trap één of meer bochten heeft of wanneer er een obstakel op de trap staat.

Onze trapliften kunnen op elk type materiaal gemonteerd worden

Cement, hout, metaal, uw trap hoeft niet aangepast te worden. Enkel de steunpoten worden aan uw trap bevestigd. Heeft u later uw traplift niet meer nodig, dan zijn enkel nog kleine boorgaatjes zichtbaar.  Deze zijn gemakkelijk af te dekken, zelfs wanneer uw trap van hardhout is.

Tijdens het installeren van uw traplift komt er wat stof vrij. Onze techniekers kuisen dit ook weer op.

Een installatie duurt slechts enkele uren

U hoeft uw huis geen dagen beschikbaar te stellen om werken te laten uitvoeren. … Onze techniekers komen op het afgesproken tijdstip, plaatsen de traplift en verzekeren zich ervan dat u weet hoe deze te gebruiken. De installatie van een rechte traplift neemt slechts enkele uren in beslag en de installatie van een gebogen trapliften een halve dag.

Traplift installatie zonder bouwwerkzaamheden

We bouwen verder op wat er al is

Zijn uw trappen te smal?

Wij hebben trapliften die speciaal voor smalle trappen ontworpen zijn. Zo kan bijvoorbeeld onze Sadler uitkomst bieden. De Sadler heeft een gekantelde stoel, wat betekent dat u bijna rechtopstaand de trap op gaat. De Siena heeft juist een gebogen rugleuning, zodat u verder naar achter leunt wanneer u op de stoel zit. Dit betekent dat uw knieën niet ergens tegenaan stoten wanneer u naar boven gaat. Als u gewoon op uw trap kunt staan, dan is de kans groot dat wij er een traplift kunnen installeren.

Neem nu contact met ons op en boek uw vrijblijvende bezoek. Neem een stapje in de richting van de vrijheid die een traplift met zich meebrengt.