Met een traplift herovert u uw onafhankelijkheid | Stannah

Met een traplift herovert u uw onafhankelijkheid

Eenvoudig te installeren en te bedienen, trapliften zorgen voor veiligheid en onafhankelijkheid.

Voor diegenen die moeite hebben om zich te kunnen verplaatsen, kan de trap gebruiken vrij beangstigend zijn. Men is bijvoorbeeld bang om het evenwicht te verliezen en een val te maken. Lichamelijke beperkingen kunnen betekenen dat de trap alleen gebruikt wordt met behulp van een familielid of van een verzorger. Op deze manier is men afhankelijk van anderen.

Voor de meeste gezinnen is het niet haalbaar te stoppen met werken om voor een familielid te zorgen. Zo kan het voorkomen dat dit familielid “gevangen” is op een verdieping.  Dus zal deze vaak tijd moeten doorbrengen in één en dezelfde ruimte.

Traplift helpt om uw onafhankelijkheid te herwinnen

Een Stannah trapliften is de oplossing

Sommige mensen besluiten om slechts op één verdieping te gaan wonen. Hierbij brengen ze vaak hun slaapkamer naar beneden zodat ze niet langer de trap hoeven te gebruiken. Dit ontneemt niet alleen het comfort van hun slaapkamer maar kan ook het gevoel geven dat hun privacy hen is ontnomen.

Een traplift geeft mensen onafhankelijkheid. Het betekent gemoedsrust voor zowel de gebruiker als voor de familie. Het betekent dat ze weer volledige toegang tot hun huis krijgen. Het geeft de verloren gewaande onafhankelijkheid, ruimte en veiligheid terug die ze eerder dachten te zijn kwijtgeraakt namelijk toegang tot elke verdieping, zonder hulp.

Stannah trapliften zijn veilig

Al onze trapliften zijn uitgerust met actieve en passieve veiligheidsfuncties. Zo garanderen wij uw onafhankelijkheid en veiligheid. Enkele veiligheidsfuncties zijn:

  • Een intrekbare veiligheidsgordel.
  • Een snelheidsbegrenzer voor een voor een zachte beweging naar naar boven of naar beneden.
  • Sensoren. Dit betekent dat,  zodra er zich een obstakel op de trap bevindt, de traplift zachtjes zal stoppen.

Stannah trapliften zijn gebruiksvriendelijk

Onze trapliften zijn veilig én gebruiksvriendelijk, zelfs voor mensen met beperkte mobiliteit in hun bovenste ledematen. De trapliften worden geleverd met afstandsbedieningen. Hiermee kunt u de traplift steeds oproepen vanop een andere verdieping en zodus zit u nooit vast op één verdieping.

Eenmaal gezeten ondervindt u ook de gebruiksvriendelijkheid van de bedieninginselementen. De ergonomische handbediening kan met elk deel van de hand of pols gebruikt worden; ook bij pijnlijke gewrichten kunt u deze op een comfortabele manier gebruiken.

Stannah trapliften zijn comfortabel

De zittingen van onze binnen modellen zijn altijd gewatteerd. Dit betekent dat ze comfortabel zitten ongeacht hoe vaak u gebruik maakt van uw lift.

Uw traplift start en stopt in een soepele beweging. Dit is een belangrijk element, voor als u rugklachten heeft. Schokkende bewegingen kunnen de problemen verergeren en veel ongemak veroorzaken. Het garanderen van een soepele traplift rit voor iedereen, is voor ons prioritair.

Met behulp van een traplift herwint u uw zelfstandigheid. U hoeft niet te wachten op hulp of afhankelijk te zijn van derden. U krijgt uw vrijheid terug, maar u schenkt deze ook aan uw dierbaren.