Afmetingen van platformliften | Stannah

De afmetingen van de platformliften voor personen met beperkte mobiliteit

Geschreven door Stannah

hefplatform - Stannah

Onze platformliften zijn ontworpen om optimale veiligheid en gebruikersgemak te garanderen, zowel voor bedrijven, particulieren als openbare plaatsen. Maar wat zijn de minimale afmetingen voor de installatie van een platformlift? Hoe zit het met de afmetingen van de trap? Zijn er specifieke voorschriften voor platformliften? Wij vertellen u alles.

Minimumafmetingen voor platformliften voor personen met beperkte mobiliteit

Stannah platformliften zijn ontworpen voor trappen met een minimumbreedte van 90 cm (de minimumbreedte is 100 cm voor gebogen trappen).

Stannah platformliften voor rechte en gebogen trappen worden in slechts enkele uren en zonder bouwkundige aanpassingen geïnstalleerd. Ze zijn geschikt voor zowel binnen- als buitentrappen.

Hoewel onze trapliften het vaakst worden gebruikt voor woningen, zijn platformtrapliften in veel instellingen de voorkeursoplossing. Ze zijn geschikt voor zowel binnen als buiten. Ze maken particuliere instellingen, woningen en bedrijven toegankelijk voor het publiek met mindere mobiliteit.

Stannah, een duidelijke missie voor mobiliteit

Stannah heeft zijn platformliften ontworpen om niet alleen zeer veilig en gebruiksvriendelijk te zijn, maar ook zeer comfortabel. Voldoende breed en voorzien van alle veiligheidssystemen zoals beschermende beschermbeugels, antislipvloeren en gewichtssensoren. Onze platformen zijn ontworpen met het ultieme idee dat een persoon in een rolstoel veilig, zelfstandig en comfortabel de trap op en af kan.

Platformliften ontworpen om handig te zijn zonder ruimte in te nemen!

Onze platformliften zijn de ideale oplossing om trappen toegankelijk te maken voor rolstoelgebruikers. Ze kunnen zelfs worden gebruikt als een efficiënte goederenlift. Voor zowel bedrijven als particulieren, wat in sommige gevallen zeer praktisch kan zijn!

Onze platformliften zijn geschikt voor alle weersomstandigheden. Ze zijn robuust en ontworpen voor gebruik binnen en buiten.

Uiteraard, wanneer ze niet in gebruik zijn, laten onze platformliften het normale gebruik van trappen toe. Zodra de rit met de lift voltooid is, klapt de platformlift in elkaar met een minimaal ruimtebeslag.

Afmetingen Stannah platformliften voor rechte trappen

Dankzij zijn ontwerp, dat uiterlijk en compactheid combineert, past de Delta-platformlift perfect in de stijl van elke omgeving: openbare en particuliere gebouwen, woongebouwen, scholen of toeristische attracties.

De Delta- platform is volledig inklapbaar en neemt slechts 35 centimeter in wanneer deze gesloten is! Zo blijft de trap vrij bij normaal trap gebruik.

De Deltaplatform voor rechte trappen is verkrijgbaar in 3 verschillende maten en kan een maximaal draagvermogen van 300 kg aan.

Met een intelligent systeem van beschermbeugels die onafhankelijk omhoog en omlaag kunnen, kan de plateaulift door rolstoelgebruikers zonder hulp worden gebruikt, maar laat ook een verzorger toe te helpen bij de bediening.

Afmetingen van Stannah’s platformliften voor rechte en gebogen trappen

platforms - liften - eenvoudige installatie

De Omega platformlift is ontworpen om hoogteverschillen en verschillende niveaus te overbruggen. Geschikt voor wenteltrappen, smalle trappen of trappen met tussenbordessen, zowel binnen als buiten.

Dankzij de smalle stalen rail en de verschillende beschikbare platformafmetingen kan de Omega veilig geplaatst worden op de smalste trappen en neemt hij ingeklapt zeer weinig ruimte in.

De Omega-plateaulift kan worden geïnstalleerd op een trap met een minimumbreedte van 95 cm en een helling van 60°.

Dankzij het robuuste ontwerp van de plateaulift kan deze zelfs in koude, natte of zoute ruimtes worden geïnstalleerd.

Afmetingen van het hefplatform voor personen met beperkte mobiliteit. Voorschriften.

Alvorens op de voorschriften in te gaan, is het belangrijk erop te wijzen dat onze hefplatformen zijn uitgerust met alle noodzakelijke veiligheidsvoorzieningen, TÜV-gecertificeerd zijn en gebouwd zijn volgens de Europese normen EN-81-40.

Omdat platformliften mobiliteitshulpmiddelen zijn, zijn zij onderworpen aan specifieke voorschriften.

De verordening, in enkele woorden

Platformliften moeten een minimale draaicirkel van 1,50 m vóór de ingang hebben en het plateau moet binnenin een minimumbreedte van 1,10 m en een diepte van 1,40 m hebben. Zij moeten door één persoon kunnen gebruikt worden.

Integratietoeslag in België

Mensen met een handicap, kunnen in België, in aanmerking komen voor een integratietegemoetkoming. Deze toeslag is onder bepaalde voorwaarden mogelijk en het bedrag varieert naargelang het resultaat van een handicapbeoordeling. De integratietoeslag kan worden gecombineerd met andere uitkeringen.

Als een persoon aan alle voorwaarden voldoet en zijn handicap door de DG-artsen is erkend, wordt een aantal punten aan zijn persoonlijk dossier toegevoegd. Deze punten bepalen het bedrag van de integratietegemoetkoming.

Uw autonomie, onze missie!

Stannah heeft één missie: architecturale beperkingen helpen doorbreken met intuïtieve, technologisch geavanceerde oplossingen die comfortabel zijn en in harmonie met elke structuur. Dit alles met één doel: u meer vrijheid geven om te genieten van de plaats en de mensen waarvan u houdt.

Bij Stannah bent u vanaf het begin in goede handen, want wij hebben overal al aan gedacht!

Van persoonlijk telefonisch advies tot een huisbezoek door onze adviseur, wij stemmen onze diensten altijd af op uw wensen.

Tijdens het huisbezoek meet onze adviseur elke centimeter van uw trap op en bespreekt met u alle mogelijkheden met betrekking tot de meest geschikte platformliften voor uw pand en de verschillende aanvullende opties.

Zodra u het eens bent over wat voor u het beste is, ontvangt u een gepersonaliseerde offerte voor de ideale platformliften.

Deze offerte is uiteraard vrijblijvend.

Met dezelfde ernst en motivatie voor uitmuntendheid passen wij onze service aan voor flatgebouwen en openbare diensten. Onze adviseurs staan gedurende het hele besluitvormingsproces voor u klaar en wij zijn altijd beschikbaar voor overleg tijdens vergaderingen van flatgebouwen, met bestuurders of besluitvormers van gemeenschapsprojecten.

Wat valt er nog meer te zeggen?

We kunnen er simpelweg aan toevoegen dat Stannah wereldleider is op het gebied van trapliften en platformliften.

Met meer dan 150 jaar ervaring in de industrie hebben we veel geleerd over liften en de mensen voor wie we ze maken.

Meer dan 750.000 mensen over de hele wereld zijn hierdoor onafhankelijker en mobieler geworden.

En dat houdt nu niet op!

Wacht niet langer!

Bel ons, wat uw specifieke behoeften ook zijn, we horen graag hoe we u kunnen helpen.

Ons telefonisch consult is volledig gratis en absoluut vrijblijvend.

Bronnen :

  • Besluit van de Vlaamse Regering tot vaststelling van een gewestelijke stedenbouwkundige verordening inzake toegankelijkheid

Verwante artikelen