Een lift installeren in huis | Stannah

080026082

Bel gratis

Een gepersonaliseerde service, bij u thuis, rekening houdend met alle veiligheids- en beschermingsmaatregelen.

Een gepersonaliseerde service, bij u thuis, rekening houdend met alle veiligheids- en beschermingsmaatregelen.

Lees meer

Lees meer

Een lift installeren in huis

Bekijk hoe een huislift wordt geïnstalleerd, hoelang de installatie duurt en welke kosten hieraan verbonden zijn  

Geschreven door Stannah at 30-07-2020

Een lift installeren in huis

De motivatie om een lift in huis te plaatsen kan variëren, vaak is zelfstandig wonen een belangrijke factor, maar de aanschaf van een huislift is ook een waardevermeerdering voor uw huidige woning. Zo maakt een lift in huis plaatsen verhuizen naar een gelijkvloerse woning overbodig. Veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. In dit artikel kijken wij naar de installatie van huisliften zonder schacht om een woning of openbaar gebouw toegankelijk te maken.

Ruimtebesparend en in vrijwel iedere woning te installeren

Een schachtloze huislift is niet alleen enorm ruimtebesparend, dit type lift kan ook in vrijwel iedere woning worden geplaatst. Een huislift komt in verschillende soorten en maten voor. Zo zijn er o.a. kleine compacte liften, elegante glazen huisliften en veilige rolstoelliften. Wat komt er kijken bij de installatie van een huislift?

Ruimtebesparend en in vrijwel iedere woning te installeren

De installatie van een huislift

De installatie van een lift zonder schacht is afhankelijk van de plek in de woning waar de lift geïnstalleerd wordt. De huislift wordt in een paar dagen geplaatst. De lift kan vrijwel overal in een woning, winkel of kantoor geplaatst worden. In een woning is bijvoorbeeld vanuit de woonkamer rechtstreeks naar de slaapkamer een vaak gekozen optie.

Voordat de installatie kan plaatsvinden zal er eerst een plafonddoorgang moeten worden gecreëerd. Daarna kan de lift vrij snel geïnstalleerd worden. Op ingewikkelde plekken kan dit wat langer duren, maar een schachtloze huislift heeft dankzij het hydraulische systeem geen langdurig bouwproces nodig. Dit komt doordat de lift geen takelmechanisme heeft.

Losstaande compacte hydraulische aandrijfeenheid

In het geval van de Stannah huisliften gaat het om een losstaande compacte hydraulische aandrijfeenheid die de lift via twee geleidingsstangen laat bewegen. Deze losstaande aandrijfeenheid wordt geplaatst op een plek waar u er geen last van heeft. Bijvoorbeeld in de kelder, op zolder of zelfs buiten tegen de gevel. Alle technische details en eventuele extra opties worden van te voren met u besproken en naar uw wensen en de technische haalbaarheid vastgesteld.

Lift installeren in huis plafonddoorgang huislift Salise

Plafonddoorgang

De plafonddoorgang wordt in principe niet door de huislift leverancier uitgevoerd, dit moet door een bouwkundige partij in orde worden gemaakt. Wanneer de lift door Stannah wordt geïnstalleerd kunnen wij helpen bij het uitzoeken van een geschikte partij. Afhankelijk van het type plafond – beton of hout – wordt de plafondsparing door een beton-boor-bedrijf of timmerbedrijf gecreëerd.

Stannah helpt sowieso bij het gehele proces door de juiste technische documentatie aan de externe partij te geven en door de doorgang voorafgaand aan de installatie van uw ideale lift te beoordelen en te inspecteren. Stannah neemt alle technische en praktische zaken uit handen en zorgt voor een spoedige installatie van uw huislift.

Wat heeft u nodig om een lift te plaatsen

Een zelfdragende huislift kan praktisch overal in de woning worden geplaatst. Doordat er geen liftkooi bij komt kijken is dit type huislift enorm ruimtebesparend. Wat u nodig heeft is een geschikte plek in huis en een plafonddoorgang. De meest geschikte plek voor de plaatsing van de lift wordt tijdens het bezoek van een van onze raadgevers samen met u bekeken.

Lift installeren in huis plafonddoorgang huislift Salise Stannah

Kosten huislift installeren

De kosten die verbonden zijn aan de installatie van een huislift kunnen per situatie variëren. Bij Stannah is de prijs van de huislift inclusief de installatie, alleen de kosten met betrekking tot de doorgang zijn exclusief. Deze kosten schommelen doorgaans tussen €2000 tot €5000. Zoals eerder vermeld is dit grotendeels afhankelijk van het type plafond; of het om een houten of betonnen tussenvloer gaat.

Een huislift prijs is afhankelijk van het type model dat u zoekt of nodig heeft. De prijs van onze Salise en Stratum huisliften zijn leverbaar vanaf € 23.000 en € 18.000 inclusief BTW en installatie. U leest meer over de prijs van een huislift op ons artikel over het onderwerp.

Huislift Stratum Stannah slaapkamer

Zelf een lift in huis installeren

Ondanks dat een schachtloze huislift eenvoudiger is om te installeren dan bijvoorbeeld een passagierslift met liftkooi, moet dit alsnog door een professionele partij worden uitgevoerd. Eén van de voornaamste redenen dat men een huislift aanschaft is juist om een veilige oplossing te hebben om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. Het is van cruciaal belang dat de huislift op de juiste manier is geïnstalleerd en voldoet aan alle veiligheidsvoorschriften. Alle Stannah huisliften worden door ervaren elektrotechnische installatiemonteurs geïnstalleerd.

Is een huislift niet de ideale oplossing voor uw zorgeloze toekomst?

Is een compacte huislift of een luxe huislift niet de ideale oplossing voor u? Wilt u liever een traplift kopen, of zijn onze verticale platformliften een betere optie die bij uw situatie past? Bekijk al onze opties of vraag een vrijblijvende offerte.