Een platformlift tweedehands kopen - Stannah

Een platformlift tweedehands kopen

Een platformlift tweedehands kopen, is dat verstandig?

Geschreven door Stannah

buiten plateaulift

Een platformlift, ook wel een plateaulift genoemd, maakt zowel rechte trappen , gebogen trappen als hoogteverschillen, rolstoeltoegankelijk. Het is een betaalbaar en relatief eenvoudige manier om trappen in privé woningen en openbare gebouwen rolstoeltoegankelijk te maken. Plateauliften zijn zowel binnen als buiten te installeren, en een prima alternatief voor duurdere personenliften en invalideliften.

Er bestaan verschillende soorten platformliften.  Voor de installatie zijn er geen ingrijpende bouwwerkzaamheden nodig. Zo is de installatie van een platformlift vaak al in één dag gedaan, omdat deze op de trede van de trap wordt geïnstalleerd en niet aan de muur. Een platformlift is daarom een populaire oplossing om een lift in huis te halen of in een openbaar gebouw.

Is het verstandig om een platformlift tweedehands te kopen?

Een plateau lift is een maatwerkproduct, deze wordt altijd op maat gemaakt voor zowel rechte- als voor gebogen trappen. Een platformlift is een lift met een draagvermogen van tussen de 250 kg en 400 kg ,afhankelijk van het model. Gebruikte plateauliften zullen nooit precies aansluiten op een trap, omdat deze niet voor die trap gemaakt is. Wat gevaarlijke situaties met zich mee kan brengen, zeker omdat de lift vaak een zware lading heeft te vervoeren.

Een platformliftenfabrikant of leverancier die tweedehands platformliften te koop heeft staan, zal deze zeer waarschijnlijk niet ergens anders kunnen installeren omdat de lift gewoonweg niet past. Wij raden een tweedehands platformlift niet aan, zeker ook omdat het zeer moeilijk zal zijn om een geschikt en veilig exemplaar te vinden.

Verticale platformlift overbrugt hoogteverschil - plateaulift tweedehands kopenOok wanneer een platformlift verticaal omhoog moet  wordt de platformlift voor het hoogteverschil op maat gemaakt. Deze trap en platformlift in één zou niet op een andere plek, waarvoor deze niet gemaakt is, passen.

Voordeel:

In het zeer onwaarschijnlijke geval dat u een geschikte tweedehands platformlift vindt die vlekkeloos op de trap in kwestie past , heeft u één duidelijk voordeel: de kosten. Een tweedehands platformlift is in principe goedkoper dan een nieuwe op maat gemaakte platformlift zodoende kunt u dus besparen op de kosten.

Nadeel:

Omdat er meer nadelen dan voordelen zijn hebben wij deze voor u op een rijtje gezet:

Een tweedehands platformlift…

  • Is niet voor de trap of voor het hoogteverschil gemaakt en zal daarom niet vaak niet passen.
  • Heeft geen 2 jaar garantie.
  • Is niet uitvoerig getest en garandeert daarom geen betrouwbaar en veilig handelen
  • Is niet door specialisten geïnstalleerd.
  • Wordt niet door specialisten onderhouden.

Het belangrijkste nadeel is uiteraard dat gebruikte plateauliften niet dezelfde veiligheid en betrouwbaarheid garanderen als een nieuwe op maat gemaakte plateaulift.  Dit omdat de lift niet exact op de trap zal passen omdat deze niet voor de trap of voor het hoogteverschil in kwestie is gemaakt.

Installatie van een plateaulift – plateaulift tweedehands kopen

Nieuwe en tweedehands platformlift prijzen

Een platformlift is een maatwerkproduct, dat betekent dat de prijs afhankelijk is van factoren zoals het type trap of of deze horizontaal of verticaal dient te bewegen. Zo ligt de vanaf prijs van een Stannah platformlift tussen de  € 8.000 en € 15.000 exclusief BTW. U kunt via deze link meer over plateaulift prijzen lezen.

De prijs van gebruikte plateauliften is moeilijk in te schatten, mocht u er een vinden die voldoet aan alle technische-en veiligheidseisen dan kunt de prijs aan de verkoper vragen.

Een plateaulift wordt op maat gemaakt voor rechte trappen en voor gebogen trappen.- plateaulift tweedehands kopen

Verkoopt Stannah tweedehands platformliften?

Wij verkopen geen tweedehands platformlift omdat we deze nergens anders zonder compleet aan te passen zouden kunnen installeren. Dat is anders bij een tweedehands traplift! Een Stannah traplift is ook een maatwerkproduct, maar bij een traplift kan de stoel bijvoorbeeld nog wel gereviseerd worden en dus nogmaals gebruikt. Bekijk meer informatie over een Stannah traplift en traplift prijzen.

Bouwprojecten hebben steeds meer aandacht voor toegankelijkheid, bekijk hier het voorbeeld van twee Stannah plateauliften die in een groot sportcentrum geïnstalleerd zijn.

Wij zijn er om u te helpen

Wilt u weten welke horizontale of verticale plateaulift het beste past bij wat u zoekt? Wij komen vrijblijvend langs om de trap of om het hoogteverschil op te meten, de voorlopige technische haalbaarheid te bepalen en om met u mee te denken. Neemt u vooral contact met ons op, er is heel veel mogelijk en wij doen ons uiterste best om een oplossing te vinden die bij u en bij de omgeving past. Vraag een gratis brochure of gratis en vrijblijvend een offerte op maat.

Verwante artikelen: 

Verwante artikelen