Geschreven door Stannah at 07/01/2019

Wat als de trap opeens een probleem wordt? Lees hier de ervaring van Dhr. Demanet.

Wanneer een familie 40 jaar in hetzelfde huis herinneringen verzamelt, is verhuizen niet makkelijk, ook niet wanneer de trap een probleem wordt. Gelukkig is er een oplossing!

Wat als de trap opeens een probleem wordt? Lees hier de ervaring van Mr Demanet.

Ons gesprek met Mevrouw Demanet begon allemaal met het volgende bericht op onze Facebook pagina:

Hallo, zoals u weet hebben jullie een Stannah traplift bij ons geplaatst. Ik had een klein probleem met het openen van een deur en ik heb gisteren het kantoor gebeld. Dhr. David kwam ’s morgens (bij ons) langs; hij is uiterst vriendelijk en efficiënt. Vanmiddag kwam technieker Manu al ter plaatse en heeft het probleem meteen opgelost. Ik dank u daar hartelijk voor. Bij jullie is er VRIENDELIJKHEID, EFFICIËNTIE en bovenal een zakelijke follow-up; een correcte aanpak. Een bedrijf om zonder twijfel aan te raden. Christiane Demanet.

Het doet ons plezier wanneer onze klanten gelukkig zijn met hun nieuwe Stannah en onze dienstverlening! Gelukkig is dit meestal wel zo, maar niet iedereen neemt de tijd om ons dat te laten weten. Wij waren zo verheugd met het bericht van Mw. Demanet, dat wij haar meteen contacteerden met de vraag of wij eens een bezoekje mochten brengen. Zo konden wij zelf ook eens de traplift bekijken. De familie Demanet ging op onze vraag in, en zo gebeurde het dat wij vanuit ons kantoor in Relegem naar het mooie Waver trokken.

40 jaar herinneringen

Mevrouw en meneer Demanet wonen al zowat 40 jaar in hun gezellige woning in Waver, omringd door een prachtige tuin vol tsjirpende vogels.

Kijk, dit is het voederhuisje voor de vogels; er hangt een soort kroon in met vetballen, want je geeft beter geen vetballen in een groen plastic netje.”

Het mag duidelijk zijn dat Mw. Demanet niet enkel van haar tuin houdt, maar ook van de dieren die hem bevolken en omringen. Vol enthousiasme vertelt ze over hun hondje George. Hij is al de achtste hond in de familie die met veel liefde en warmte door zijn baasjes verzorgd wordt.

“Mijn achtste hond, een Cavalier, is écht een schatje”. Een vriendin vroeg me: “heb jij een Cavalier King Charles gekocht? Die willen zo veel aandacht!”  “Maar daar houd ik van!”, antwoordde ik.”

We troffen Mw. Demanet aan in de veranda, één van haar lievelingsplekken, zo vertelde zij ons later. Het gaat er gezellig aan toe bij de familie Demanet. Eén van hun twee kleinzonen, Matthieu, was ook aanwezig. Hij was het zelfs die ons later een rondleiding gaf in de tuin van zijn bomma en bompa!

Slechts één zijde van de prachtige tuin van de familie Demanet waar binnenkort ook een buitentraplift zal worden geplaatst, zodat Dhr. Demanet ook van de schoonheid van zijn tuin kan genieten.

Slechts één zijde van de prachtige tuin van de familie Demanet waar binnenkort ook een buitentraplift zal worden geplaatst, zodat Dhr. Demanet ook van de schoonheid van zijn tuin kan genieten.

Mw. Demanet vertelt dat verhuizen geen optie is. Daarvoor geniet ze te veel van het huis waar ze samen met haar man, kinderen en kleinkinderen al bijna 40 jaar herinneringen verzamelt.

Vragen we mevrouw Demanet naar haar favoriete plek in huis, dan antwoordt ze (ons) zonder aarzelen: “de veranda”. Precies daar waar het interview gehouden wordt; een warme en gezellige ruimte. Maar ze heeft ook veel geniet van haar kantoor boven. Daar vertoeft zij vaak.  Het is duidelijk dat zowel het gelijkvloers als de eerste verdieping van haar woonst belangrijk voor haar zijn.

Een traplift in plaats van verhuizen

De hele familie straalt hetzelfde uit als de woning en de tuin: warmte, gezelligheid en levenslust! Begrijpelijk dus dat de familie de optie verhuizen zelfs niet overwoog toen Dhr. Demanet plots moeite had met de trap. Zijn echtgenote vertelde dat het nog maar 10 maanden geleden was dat meneer een vreselijk ongeval had vlak buiten hun woonst. Met de gevolgen van het ongeval zal hij altijd moeten leven, gezien zijn rechterbeen moest geamputeerd worden.

Het was overduidelijk dat het een zeer zware periode is geweest voor deze familie. Het plaatsen van de Stannah traplift bleek een eenvoudige oplossing voor het probleem van de trap. Het is een kleine troost, maar toch een grote hulp voor meneer Demanet om zich weer vrijer te verplaatsen in zijn eigen woning.

Ondanks het vreselijke ongeluk, 10 maanden geleden, kan Mr. Demanet nog steeds zijn trap zelfstandig gebruiken.

Ondanks het  vreselijke ongeluk, 10 maanden geleden, kan Mr. Demanet nog steeds zijn trap zelfstandig gebruiken.

Een buitentraplift voor complete toegang  

Meneer Demanet loopt nu met een prothese. Fysiotherapie helpt hem zo mobiel mogelijk te blijven, hetgeen aardig lukt! De familie Demanet was zó tevreden met hun bordeauxrode Siena 260 traplift op maat, dat ze besloten een tweede traplift aan te kopen. Ditmaal een traplift die naar de tuin leidt, een Stannah buitentraplift dus! Deze zal toegang verlenen aan de kleurrijke tuin waar Dhr. Demanet zo graag wil vertoeven en genieten.

De traplift klapt netjes in zodat iedereen gewoon gebruik van de trap kan blijven maken.

De traplift klapt netjes in zodat iedereen gewoon gebruik van de trap kan blijven maken.

Waarom voor Stannah kiezen?

Wij vroegen aan Mevrouw Demanet waarom hun keuze op Stannah viel. Zij kende Stannah al van naam en hoorde steeds positieve reacties over de kwaliteit van het materiaal. De familie Demanet raadpleegde ook het revalidatiecentrum waar meneer Demanet na de operatie verbleef. Het centrum raadde Stannah aan als beste keuze. Deze feedback maakt ons ontzettend blij, daar het er bij ons om draait dat onze liften de levens van mensen met verminderde mobiliteit daadwerkelijk vergemakkelijken.

De plaatsing van een traplift gebeurt dan ook op de minst ingrijpende manier die mogelijk is. Het installeren van een Stannah traplift zelf neemt slechts enkele uren in beslag. Dit dankzij de montage in de traptreden (muurbevestiging ook mogelijk), waardoor grote werkzaamheden vermeden worden. We vroegen aan Mw. Demanet wat ze van de installatie vond:

« Heel erg goed. De techniekers die de traplift installeerden, leverden perfect werk af. Ik was er zo blij om dat ik een bericht achterliet op Facebook.”

De eerste traplift stopt vlak bij een deur die toegang tot buiten geeft. De familie Demanet gebruikte deze deur zelden, dus was het aanvankelijk geen punt om de traplift eerder te laten stoppen. Echter, met de nieuwe buitentraplift was deze toegang toch wel handig.

« Uiteindelijk, een beetje gek eigenlijk, moesten we die deur dus toch kunnen openen. Ik heb Stannah gebeld en onmiddellijk kwam een verantwoordelijke ter plaatse om te kijken wat mogelijk was. Er was slechts een kleine inkeping nodig in de bestaande rail om de deur weer volledig te openen. Nu heeft hij toegang tot de buitentraplift en zodus ook tot de tuin”.

Gelukkig was dit eenvoudig aan te passen en kan de hele familie nu van zowel de trap als van de deur gebruik maken!

Mevrouw Demanet met één van haar twee kleinzonen, Matthieu

Mevrouw Demanet met één van haar twee kleinzonen, Matthieu

Wij willen de hele familie Demanet ontzettend bedanken voor hun gastvrijheid en wensen hen heel veel geluk toe!

Wilt u meer over onze trapliften te weten komen, bekijk dan snel onze pagina met informatie of neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

 

Meer klantverhalen: