Trapliftgids: een complete en handvol gids in 2023 | Stannah

Trapliften: De complete gids

Hoe kiest u de beste traplift voor uzelf en voor uw woning

Geschreven door Stannah

Trapliften zijn een betaalbare optie om uw huis veiliger en toegankelijk te maken. Of u nu besloten heeft om zo lang mogelijk thuis te blijven, zich voorbereidt voor de toekomst of herstelt van een operatie of lichamelijk letsel, een traplift biedt toegankelijkheid en langdurige zelfstandigheid om in uw huis te blijven tegen een betaalbare prijs. Bekijk onze complete trapliftengids en lees meer over de verschillende soorten trapliften, de voordelen, trapliftinstallaties, garanties en hoe u de beste traplift kunt kopen.

Inhoudsopgave

Over trapliften 

Over trapliften

Een introductie tot trapliften

Een traplift is een eenvoudig hulpmiddel om mensen met een mobiliteitsbeperking te helpen om veilig gebruik te laten maken van de trap.  Bestaande uit een gemotoriseerde stoel die over een vaste rails rijdt. Een traplift is er voor zowel rechte, gebogen en buitentrappen.

De meeste trapliften hebben allemaal een basisontwerp gemeen, wat de trapliften van verschillende trapliftenbedrijven van elkaar onderscheid zijn de mogelijke extra (veiligheid)opties en de beschikbare dienstverlening.

Laten we kijken naar wat een traplift precies is en hoe deze werkt.

Hoe werkt een traplift

Elektrische trapliften

Trapliften maken gebruik van een accu gevoed aandrijfsysteem dat constant door de netvoeding wordt opgeladen via een nabijgelegen stopcontact dat zich boven of onder aan de trap bevindt. Hierdoor kan de traplift de gebruiker naar boven en naar beneden vervoeren. De snelheidsregelaar en het noodremsysteem zorgen er voor dat de traplift nooit sneller zal gaan dan waarvoor deze gemaakt is. (De meeste trapliften leggen ongeveer 5 meter per minuut af)

Batterijen

De netvoeding zorgt ervoor dat de batterijen te allen tijde zijn opgeladen zodat uw traplift altijd klaar voor gebruik is.  Maakt u zich geen zorgen, de traplift zal niet te veel van uw stroomvoorziening vergen en door het minimale verbruik zal u dit niet aan uw elektriciteitsrekening merken. U kunt hier meer lezen over traplift batterijen.

Stroompanne

In geval van stroompanne, blijft uw traplift gewoon werken. Dankzij de batterijen kan je ten minste nog 20 keer de trap op en af gaan.  In deze situatie kunt u de batterij sparen door de traplift uit te schakelen wanneer deze niet in gebruik is.  Dit kunt u beter alleen doen in geval van een langdurige stroomstoring, wanneer dit niet het geval is dan kunt u beter de traplift in de “aan-stand” houden.

De accu vervangen

De Stannah traplift batterijen gaan over het algemeen 3 tot 5 jaar mee, uiteraard afhankelijk van het gebruik en of de traplift vaak van zijn oplaadpunt wordt gehouden.  Wanneer het tijd is om de batterijen te vervangen, kan een professionele technieker dit voor u in orde brengen.  Het is helaas niet mogelijk om zelf de batterijen te vervangen omdat deze industriële batterijen zich in de traplift bevinden en daarom door een professionele technieker moeten worden geplaatst.

Gewichtscapaciteit

Het maximale gebruikersgewicht voor onze trapliften is afhankelijk van het type trap en het trapliftmodel.  Rechte trapliften hebben een hogere gewichtscapaciteit dan de gebogen trapliften omdat deze een ander type rails gebruikt dat zich aanpast aan de bochten van de trap. Over het algemeen kunt u verwachten dat een rechte traplift maximaal tot 160 kg kan dragen, en een gebogen traplift maximaal tot 135 kg.

Verschillende soorten trapliften 

Er zijn drie basis trapliftmodellen: recht, gebogen en voor buiten.  Elk model is geschikt voor een bepaald type trap en heeft unieke voordelen. We kijken naar de verschillende soorten trapliften:

Trapliften voor rechte trappen

Rechte trapliften zijn het meest voorkomende type traplift, omdat deze ontworpen zijn voor eenvoudige, rechttoe rechtaan trappen. Meestal hebben rechte trappen tussen de 12 en 16 treden, maar elk huis is anders en een rechte traplift kan zelfs op een trap van 12 meter lang geïnstalleerd worden!  Over het algemeen zijn rechte trappen veel korter dan dat, en de rail voor een rechte trap kan precies op maat gemaakt worden.  Dat betekent dat een traplift voor rechte trappen het meest aanpasbare type traplift is.

Trapliften voor gebogen trappen

Een trap met één of meerdere bochten heeft een complexer ontwerp dan dat een rechte trap heeft, en kan ook meerdere verdiepingen omvatten. Dat is echter geen probleem omdat een traplift voor gebogen trappen op maat gemaakt wordt, en kan dus zonder probleem alle bochten van de trap begeleiden.  Er bestaan twee type trapliften voor trappen met bochten: modulaire trapliften en trapliften die op maat gemaakt zijn.

Op maat gemaakte trapliften voor gebogen trappen

Zoals de naam al aangeeft worden de rails van een gebogen traplift op maat gemaakt.  Nadat uw trap tijdens het gratis bezoek aan huis zorgvuldig is opgemeten, zal onze technische afdeling het ontwerp voor de gebogen rail creëren.  Het vervaardigen van op maat gemaakte rails duurt iets langer, maar de pasvorm op de trap en de soepelheid van de rit zijn ongeëvenaard.

Modulaire trapliften

Als alternatief voor de op maat gemaakte rails bestaan er ook modulaire rails die uit verschillende losse onderdelen bestaat.  Omdat de onderdelen vaak al op voorraad zijn is de levertijd wat sneller. Echter is de rit vaak minder soepel omdat de rails niet op maat gemaakt zijn. Bovendien blijkt een op maat gemaakte trapliftrail vaak toch nodig te zijn omdat de trap te krappe bochten heeft waarbij een modulaire rail niet mogelijk is.

Buitentrapliften

Buitentrapliften zijn trapliften die ontworpen zijn voor buitentrappen. Een buitentraplift geeft toegang tot buiten naar de achtertuin, beneden naar de garage of rondom uw terras. Een buitentraplift is ontworpen om compleet weerbestendig te zijn en zowel zeer koude als zeer warme tempraturen aan te kunnen .

Over het algemeen worden buitentrapliften gemaakt van duurzame metalen rails en sterke plastic zittingen die de zon en het winterweer aankunnen. Een beschermhoes en een gesloten railsysteem zijn ook essentiële onderdelen om ervoor te zorgen dat uw buitentraplift de elementen probleemloos doorstaat.  Wanneer u een buitentraplift koopt vraagt u dan naar de afstandsbediening mogelijkheden en het afsluitingsysteem, mocht deze zich in een openbare plek bevinden dan is het wel fijn wanneer de traplift veilig op slot kan.

Commerciële trapliften

De meeste trapliften worden in privé woningen geïnstalleerd, echter kiezen bedrijven en openbare gebouwen steeds vaker voor de installatie van een traplift. Op deze manier garanderen ze dat alle bezoekers, werknemers en klanten veilig de trap kunnen gebruiken.  Bij commerciële trapliften is het belangrijk dat de traplift voldoet aan de lokale bouwvoorschriften.  U hoeft zich echter geen zorgen te maken, een ervaren trapliftenleverancier heeft hier ervaring mee en kan u hier goed mee helpen.

Trapliften voor mensen met overgewicht

Traplift bij obesitas of bij overgewicht zijn trapliften met een aanzienlijke gewichtscapaciteit (meer dan 135 kg). Hoewel de meeste trapliftbedrijven geen onderscheid maken, is het voor veel mensen een belangrijke vraag. Rechte trapliften hebben meestal een hogere gewichtscapaciteit, daarom worden dit soort trapliften doorgaans alleen op rechte trappen geïnstalleerd.  Als u zich zorgen maakt over de maximale gewichtscapaciteit van uw traplift twijfel dan niet om dit te vragen.  Sommige trapliftenleveranciers kunnen ook trapliften met een hogere gewichtscapaciteit leveren. Het is allemaal een kwestie van het juiste model voor uw situatie te vinden.

Tweedehands trapliften

Tweedehands trapliften zijn fijn voor wie een voordelige optie zoekt.  Tweedehands trapliften worden volledig gereviseerd en klaar gemaakt om veilig gebruikt te kunnen worden.  Ze ondergaan een grondige inspectie- en reinigingsproces, voordat ze tegen een lagere prijs weer worden verkocht. Omdat hergebruikte trapliften al eerder gebruikt zijn, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u met een gerenommeerd en betrouwbaar bedrijf werkt. Het kopen van een tweedehands traplift op marktplaats bijvoorbeeld, komt zonder enkele garantie en past zeer waarschijnlijk niet op uw trap. Maar een tweedehands traplift kopen bij een toonaangevende fabrikant zorgt ervoor dat u een functionele en betrouwbare traplift koopt die u jarenlang goed van dienst zal zijn. Daarnaast bieden de beste trapliftleveranciers ook voor een tweedehands traplift servicediensten en garanties aan.  Heeft u vragen over een tweedehands traplift, dan kan u deze altijd stellen om een weloverwogen keuze te kunnen maken. Tweedehands trapliften komen vaker voor dan dat u misschien denkt, en zijn net zo als een nieuwe traplift een veilige keuze.

Wie kan een traplift gebruiken?

Nu dat we een beter beeld hebben van wat een traplift is en welke types er bestaan, kunnen we kijken voor wie een traplift ontworpen is en wie er gebruik van kan maken.  De meeste mensen kunnen gemakkelijk een traplift bedienen, wat belangrijk is om na te gaan is of de gebruiker dit zelfstandig kan doen en ook zelf in en uit kan stappen.

We bekijken enkele scenario’s zodat u kunt beoordelen of een traplift de juiste optie voor u is.

Senioren

Senioren worden het meest aan trapliften geassocieerd.  En inderdaad, senioren zijn de grootste groep trapliftgebruikers.  Het is normaal dat onze mobiliteit afneemt naarmate we ouder worden, en met zoveel senioren die langer thuis blijven wonen is een traplift een mooi alternatief voor verhuizen of verbouwen.  Veel senioren blijven het liefst in hun eigen woning, velen wonen al tientallen jaren in hun eigen huis, het vooruitzicht om alles te moeten verlaten kan dan zeer moeilijk zijn.  Trapliften maken het mogelijk om zelfstandig en veilig thuis te blijven wonen. Bovendien helpt de eenvoudige functionaliteit en het ergonomische ontwerp bij het besparen van energie zodat senioren meer aan hun dag hebben.

Mensen met beperkte mobiliteit

Natuurlijk is het niet nodig om een senior te zijn om een traplift te gebruiken. Iedereen met beperkte mobiliteit kan zijn of haar voordeel uit een traplift halen.  Trapliften kunnen helpen bij chronische aandoeningen, degeneratief letsel of zelfs verlichting bieden tijdens herstel van een operatie. De belangrijkste factor is dat de gebruiker zelf in en uit de stoel kan stappen.  Ook wanneer u moeite heeft om te gaan zitten of om uw knieën te buigen biedt een traplift uitkomst, er bestaan gekantelde trapliften waardoor er geen druk op de knieën wordt geplaatst.

Iemand die een rolstoel gebruikt

Voor mensen met een rolstoel of permanente mobiliteitsbeperking kan een traplift minder goede uitkomst bieden, maar dat ligt echter aan de situatie van de gebruiker.  Een traplift is geen platformlift en kan dus geen rolstoel vervoeren.  Een rolstoelgebruiker moet dus een rolstoel onderaan de trap en bovenaan de trap klaar hebben staan wanneer de traplift wordt gebruikt.  De gebruiker moet ook in staat zijn om zelf van de rolstoel naar de stoel van de traplift te gaan en weer terug. Dit kan met de nodige hulp worden gedaan, maar het is beter wanneer de gebruiker dit zelfstandig kan doen.  Ieders mobiliteit is anders en de beste manier om erachter te komen of een traplift voor u werkt is een gratis thuisbezoek aanvragen of langs komen in een showroom om een traplift zelf uit te proberen.

Huisdieren

Alhoewel een traplift specifiek voor mensen is ontworpen, kunnen sommige huisdieren er ook hun voordeel mee doen. Katten en kleine honden kunnen samen met hun baasje de traplift gebruiken, of op uw schoot of zittend op de voetenplank. Zeker voor oudere huisdieren met pijnlijke gewrichten kan dit een uitkomst zijn.  Het is belangrijk om voorop te stellen dat wegens veiligheidsvoorschriften het niet mogelijk en/of raadzaam is om de traplift huisdiervriendelijk aan te passen.  U zal daarom uw huisdier moeten helpen om van de traplift gebruik te maken.  Onze huisdieren zijn immers deel van het gezin, ze een handje helpen wanneer ze ouder worden doen we met liefde.

Eigenschappen & Opties

Veiligheidseigenschappen en optie

Naast een groot aantal standaardfuncties, kunnen de meeste trapliften met extra opties geleverd worden, om zodoende de veiligheid en het comfort te vergroten.

Veiligheidssensoren

Bijna elke traplift is uitgerust met veiligheidssensoren, deze bevinden zich onder de voetenplank en aan de zijkanten van het gemotoriseerde gedeelte. Deze sensoren zorgen ervoor dat wanneer iets de trap blokkeert de traplift tot een directe maar zachte stop komt.

Inschuifbare rail

Inschuifbare rail op een traplift

De inschuifbare rail is een ideale oplossing voor wie een deur onderaan de trap heeft, of wanneer de rail een potentieel struikelgevaar vormt. De rail gaat automatisch omhoog en omlaag als de traplift in gebruik is, waardoor er ruimte ontstaat voor bijvoorbeeld een deur. Op deze manier vormt de uitstekende rail geen struikelgevaar en blokkeert deze geen uitgang.

Automatische voetenplank

Automatische voetenplank op een traplift

Bijna alle grote trapliftleveranciers bieden trapliftmodellen die kunnen worden ingeklapt om zo ruimte te besparen wanneer deze niet in gebruik is.  De zitting en de armsteunen kunnen meestal handmatig worden ingeklapt. Voor de voetenplank bestaat vaak ook een automatische optie. Dit kan meestal gedaan worden via een knop op de armleuning waarmee de voetenplank in- en uit klapt, waardoor het makkelijker is om in- en uit de stoel te stappen zonder voorover te moeten buigen (dit is helemaal fijn wanneer men bovenaan de trap staat).

Type veiligheidsgordels

Traplift veiligheidsgordels

Hoge kwaliteit veiligheidsgordels kunnen een belangrijk verschil maken voor trapliftgebruikers.  De standaard gordel is vaak een eenvoudige gesp die in het midden sluit (vergelijkbaar met de gesp op een rugzak). Bedrijven zoals Stannah doen echter hun uiterste best om zoveel  mogelijk opties te bieden.  Onze intrekbare veiligheidsgordel is aan de armleuning gemonteerd en is gemakkelijk vast te nemen en te bevestigen, zelfs voor mensen met artritis. De drie- en de vijfpuntsgordel zorgen voor extra houvast over de schouders en indien nodig, tussen de benen. Ook bestaat er de optie voor een “stop-gordel” deze gordel zorgt ervoor dat de traplift niet vanuit de armbediening werkt wanneer de gordel niet is omgedaan. Deze functie is standaard bij het Stannah Sadler model.

Bedieningsmogelijkheden

Traplift bedieningsmogelijkheden

De ergonomische bediening type “inham” bevindt zich aan het uiteinde van de armleuning en kan met elk gedeelte van de hand worden bediend.  De bediening is heel simpel, de gebruiker duwt het bedieningspaneel in de gewenste richting om de traplift te doen verplaatsen. Wanneer er geen druk op wordt gezet stopt de traplift.  De handbediening is zacht en ergonomisch ontworpen voor mensen met beperkte beweeglijkheid. Er is ook een alternatieve optie beschikbaar die uit een “hendel” type bestaat.

Sleutelslot

De sleutelvergrendeling voorkomt onbevoegd gebruik van uw traplift. Wanneer de traplift niet door anderen dient te worden gebruikt, dan kunt u de sleutel uit de traplift halen.  Wanneer u terug gebruik wilt maken van de traplift dan brengt u de sleutel weer in het slot en is de traplift klaar voor gebruik.  Als u zich hier geen zorgen om maakt, dan kunt u de sleutel altijd in het slot laten zitten.

Type stoelen

Er bestaan verschillende type stoelen waar uit gekozen kan worden. Hoewel het belangrijk is om een comfortabele stoel uit te kiezen, moet er ook gedacht worden aan praktische functies die aan uw behoeften voldoen.  Bredere armleuningen bieden extra ruimte en hebben als bijkomend voordeel dat ze meer ondersteuning bieden wanneer u opstaat vanuit een zittende positie. Gekantelde/staande modellen zijn een goede oplossing voor wie rug- en knie problemen heeft.  U kunt in een half staande positie van de traplift gebruik maken, ook maakt de gekantelde zitting het uitstappen een stuk makkelijker.

Naast deze praktische mogelijkheden bieden veel trapliften vaak ook decoratieve opties.  Zo kunt u kiezen uit vinyl- en stoffen bekleding en uit een breed assortiment aan kleuren.  Sommige trapliften geven zelfs de keuze uit lichte of donkere houtafwerking.  Wanneer u eenmaal de stoel die bij uw behoeftes past heeft gekozen, kunt u de decoratie kiezen die bij uw woning past!

Prijzen en het koopproces

Traplift prijzen en hoe koop je een traplift

Traplift prijzen

Hoewel een traplift een veel goedkopere optie is dan verhuizen of verbouwen, is de prijs van een traplift nog steeds een belangrijke factor waar rekening mee moet worden gehouden.  De prijs van uw traplift wordt bepaald door uw trap en de opties die u kiest of nodig heeft. Het is daarom van belang dat u advies krijgt van een ervaren raadgever.  Om alvast een idee te krijgen geven wij een indicatie van de te verwachten traplift prijzen.

Rechte traplift prijzen

De prijs voor een rechte traplift is vaak vanaf €3.000 exl. BTW te verkrijgen. Een rechte traplift kan in veel gevallen sneller geïnstalleerd worden dan een traplift met bochten omdat de lengte op bestelling wordt gesneden. Ondanks dat de rail van een rechte traplift simpeler is, kan de traplift zelf geheel aangepast worden met optionele extra’s. Denkt u bijvoorbeeld aan een inschuifbare rail wanneer er een deuropening of passage onderaan de trap is.

Traplift prijzen voor trappen met bochten

Omdat de rail van een gebogen traplift op maat gemaakt moet worden, is de prijs hoger dan van een rechte traplift. De beginprijs bedraagt: € 5.150 exclusief BTW. Het is moeilijk om een exacte prijs te geven, omdat de bijzonderheden van uw trap een groot deel van de kosten bepalen. In tegenstelling tot rechte trapliften gaat het bij een gebogen traplift meer om de vorm van uw trap dan om de opties die u kiest. De lengte van de rails en het aantal bochten maken het grootste verschil.

Waarde

Uiteindelijk gaat de beslissing om een traplift aan te schaffen over de waarde die deze met zich meebrengt. Hoewel de initiële investering in sommige gevallen redelijk hoog kan zijn, zijn de kosten uiteindelijk aanzienlijk lager wanneer we ze vergelijken met de kosten voor een verbouwing, verhuizing of wonen in een woonzorgcentrum of aanleunwoning.  Naar de begane grond van uw woning verhuizen door bijvoorbeeld van de huiskamer ook de slaapkamer te maken is uiteraard de goedkoopste optie, maar is dat ook de beste optie?  Met een traplift kunt u gewoon van uw hele huis genieten zonder dat de trappen een obstakel vormen.  Wanneer we er rekening mee houden dat een traplift meer dan 20 jaar meegaat is er echt geen betere waarde te behalen.

Hoe koopt u een traplift

Men is vaak verbaasd over hoe gemakkelijk het is om een traplift te kopen. De meeste trappen zijn geschikt om een traplift te installeren, mogelijke vragen en twijfels kunnen tijdens het gratis bezoek aan huis behandeld worden.  Tijdens dit bezoek wordt de trap opgemeten, de opties bekeken en een exacte vrijblijvende offerte gegeven. Wanneer u daar klaar voor bent wordt de traplift bij u geïnstalleerd. Het is echt in 3 eenvoudige stappen  te doen.

Beoordeling

Of u nu zelf online onderzoek heeft gedaan of telefonisch contact met een traplift leverancier heeft gehad, de volgende stap in het proces is een gratis beoordeling van uw trap. Tijdens dit bezoek zal een ervaren raadgever bij u thuis komen om uw trap te analyseren en om te bekijken welke traplift het beste bij u past. Dat houdt in dat we uw situatie met u bespreken om een beter beeld te krijgen van uw fysieke behoeften en kunnen bepalen welke opties wel of niet bij u passen. Zo kan het misschien zijn dat het u beter uitkomt om de bediening aan de rechter armleuning te hebben, in plaats van aan de linkerkant. Voor de gebruiker ligt de focus vaak op de trap, maar de capaciteit om de traplift te bedienen is net zo belangrijk.

Trapmeting

Zodra de raadgever een duidelijker beeld heeft van de behoeften van de gebruiker, zal hij of zij de trap opmeten, dit is bijna altijd een gratis trapmeting. Dit betekent dat er wordt bepaald wat voor soort rail er nodig is, of de trap breed genoeg is, of het om een smalle trap gaat of er genoeg hoofdruimte is en waar de rail bovenaan- en onderaan de trap komt te staan.  Ook wordt er gekeken welke kant van de trap het meest geschikt is en naar eventuele obstakels, zoals bijvoorbeeld een trapleuning die in de weg zit en of een deur aan de bovenkant moeten worden verwijderd of in het ontwerp van de traplift moeten worden verwerkt. Zodra deze informatie is verworven ontvangt u een complete prijsopgave, meestal met een paar verschillende opties om uit te kunnen kiezen.

Installatie

Wanneer u er klaar voor bent om verder te gaan, kunt u uw trapliftinstallatie inplannen bij de traplift leverancier.  Op een geschikt moment komen professionele techniekers bij u thuis en installeren de traplift volgens de specificaties die tijdens het eerste huisbezoek zijn besproken. De techniekers zorgen ervoor dat alles zorgvuldig wordt gedaan, en beantwoorden alle vragen die u tijdens de installatie kunt hebben.  De installatie van de traplift duurt meestal z’n 3 tot 4 uur, afhankelijk van het type traplift. Na de installatie en controle laat de monteur u zien hoe u de traplift kunt gebruiken en laat een gebruikershandleiding en een contactnummer achter, voor het geval u nog vragen heeft. Er zijn geen grote verbouwingswerken nodig. Alleen een eenvoudige en efficiënte oplossing.

Tips om de juiste traplift te kiezen

Bij het kiezen van de juiste traplift is het belangrijk om te kijken welke het meeste voordeel brengt voor uw situatie.  Vaak is zowel de goedkoopste als de duurste optie niet direct de beste oplossing.  Hier zijn enkele belangrijke factoren die kunnen helpen om de juiste balans te vinden tussen wat u nodig heeft en uw budget.

 • Bedenk hoelang u in uw eigen huis wilt blijven wonen Sommige mensen kiezen ervoor om een traplift te huren.  Maar als u van plan bent om langer dan 18 maanden in uw huis te blijven wonen, kunt u de traplift beter meteen aanschaffen. Dat is een veel voordeligere optie.
 • Bedenk hoe uw mobiliteit kan veranderen. Wanneer we nadenken over de aanschaf van een traplift denken we vaak aan onze huidige mobiliteit. Helaas kan deze snel veranderen.  Zorg ervoor dat u een traplift uitkiest die zich kan aanpassen aan uw veranderende behoeften. De dingen waar u nu moeite mee heeft zullen waarschijnlijk verslechten in de loop van de tijd.
 • Bepaal de waarde van het volledige pakket. Veel online aanbieders bieden verleidelijke prijzen aan, maar vaak is er weinig tot geen opvolging na de aankoop. Er is een groot verschil tussen een traplift in een doos die bij u wordt geleverd en een veilige, professionele installatie die wordt ondersteund door een garantie van meerdere jaren. Wanneer u een traplift kiest (en een traplift leverancier) is het belangrijk om de waarde op de lange termijn te overwegen.  Hoewel de aanvankelijke kosten belangrijk zijn moeten we ons afvragen “ wat koop ik ervoor op de lange termijn?” Welke factoren het zwaarst voor u wegen is een persoonlijke voorkeur, maar onafhankelijkheid en gemoedsrust zouden zeker deel uit moeten maken van uw antwoord.

Waar kunt u een traplift kopen?

Stannah wordt erkend als een wereldleider in de trapliftindustrie. Wij hebben meer dan 750.000 trapliften geïnstalleerd en mensen wereldwijd hun onafhankelijkheid teruggegeven. Ons productaanbod en onze klantenservice zijn ongeëvenaard. Wij produceren al meer dan 40 jaar trapliften en werken voortdurend aan de verbetering van ons product. Van onze innovatieve ingenieurs tot aan onze deskundige raadgevers en bekwame installatietechniekers, het Stannah-team maakt het verschil.

Lokale traplift dienstverlening

Stannah biedt nationale dekking wat betreft traplift dienstverlening, dus waar u ook in België woont, wij zijn er om u te helpen. Wanneer u bij Stannah koopt dan kunt u op het volgende rekenen:

 • Eerlijke en professionele dienstverlening
 • Professionele installatie en nazorg
 • Een traplift waarop u kunt vertrouwen
 • Een bedrijf dat u kunt vertrouwen
 • Meer onafhankelijkheid thuis

Showroom

Een bezoek aan een traplift showroom is een van de beste manieren om te bepalen of een traplift geschikt is voor u. Tijdens een bezoek aan een showroom kunt u verschillende soorten traplift modellen uitproberen om zo een beter idee te krijgen hoe het is om een traplift te gebruiken.  De meeste mensen hebben nog nooit een traplift uitgeprobeerd, daarom is dit een perfecte manier om zelf te zien hoe het is om een ritje met een traplift te maken.  Stannah heeft een showroom in Relegem, u bent van harte welkom om een gratis en vrijblijvende afspraak te maken om daar onze trapliften uit te proberen.

Een traplift betalen

Uiteraard is de prijs van een traplift één van de belangrijkste punten binnen het koopproces.  Hoewel het belangrijk is om rekening te houden met de totale waarde van een trapliftaankoop, moet er ook rekening gehouden worden met de realiteit van de aanvankelijke kosten. Daarom bieden sommige trapliftbedrijven een koopplan aan om de kosten te spreiden. De betalingsmogelijkheden variëren. Afhankelijk van het bedrijf dat u kiest, kunt u naar het volgende vragen:

  • Gespreid betalen – soms is het mogelijk om de kosten van uw traplift in termijnen af te betalen. Hoewel dit niet gebruikelijk is, kunt u wel informeren of deze mogelijkheid een optie is.
  • Een traplift huren – deze optie is ook een mogelijkheid om kosten te spreiden alhoewel het kopen van een traplift vaak op termijn voordeliger is.
  • Traplift subsidies en premies – Weet u of u recht heeft op een traplift subsidie? Misschien wel. Vraag bij uw lokale overheidsinstantie naar de mogelijkheden en voor welke subsidies u mogelijk in aanmerking komt.

Installatie en onderhoud

Traplift installatie en onderhoud

Traplift garanties

Traplift garanties bestaan uit verschillende dekkingslagen. De belangrijkste elementen van een traplift garantie zijn: Het vervangen van onderdelen en arbeidskostendekking.  Normaal gesproken vallen deze elementen onder de eerste garantieperiode, daarna is dit afhankelijk van de opties die de traplift leverancier biedt.

Stannah’s optionele levenslange garantie

Stannah biedt in België een unieke  levenslange omniumgarantie optie aan. Dat betekent dat u bij de aankoop van een nieuwe traplift de mogelijkheid heeft om een levenslang garantiecontract af te sluiten. Daarmee heeft u recht op 1 onderhoudsbeurt per jaar; gratis depannage gedurende het hele jaar; vervoerskosten én wisselstukken inclusief. Het contract is bovendien op ieder moment opzegbaar.

Traplift installatie en onderhoud

Nadat u uw onderzoek heeft afgerond, een trapliftleverancier heeft uitgekozen, de gewenste opties heeft uitgekozen en de financiering heeft veiliggesteld, is het tijd voor de trapliftinstallatie! Bij Stannah maken we dit proces zo efficiënt mogelijk.  We plannen meestal een datum met u via de telefoon wanneer u uw bestelling plaatst, en u krijgt de dag voor de installatie een bevestigingstelefoontje.

De Stannah installatie ervaring

Wanneer u met Stannah samenwerkt kunt u ervanuit gaan dat u de Stannah ervaring ontvangt.  Dat houdt het volgende in:

 • Bekwame techniekers die opgeleid zijn om uw traplift veilig te installeren.
 • Een kwalitatief hoge installatie, netjes en tijdig uitgevoerd.
 • Uitgebreide uitleg over het gebruik van uw traplift.
 • Handleidingen en toegang tot nazorg.

Traplift onderhoud en nazorg

Wij raden een jaarlijkse onderhoudsbeurt aan om ervoor te zorgen dat uw traplift in topconditie blijft.  De meeste eventuele reparaties zijn in de 2-jarige garantie gedekt, na deze periode kunt u een extra garantiepakket aanschaffen om deze dekking te behouden nadat de eerste garantie is verlopen. Maar ook zonder uitgebreid garantie- of serviceplan kunnen reparaties en jaarlijkse onderhoudsbeurten naar behoefte worden ingepland.

Batterij onderhoud

Het onderhoud van uw traplift is vrij eenvoudig. Het belangrijkste is om de levensduur van de batterij goed te beheren. Door ervoor te zorgen dat de traplift altijd op een oplaadpunt wordt geparkeerd blijft de batterij zo lang mogelijk in goede staat. In het geval van stroompanne, zorg er dan voor dat u de traplift uitzet zodat de batterij wordt bespaard tot er weer stroom is. Regelmatige service en jaarlijkse onderhoudscontroles zullen ervoor zorgen dat u niet tegen batterijproblemen aanloopt.

Schoonmaken

Wij adviseren u om uw traplift elke paar maanden schoon te maken.  Stof, en vooral huidschilfers van huisdieren, kunnen zich ophopen en de werking van uw traplift beïnvloeden. De traplift lichtjes afvegen met niet schurend reinigingsmiddel zoals Glassex volstaat.  Als u het niet fijn vindt om dit zelf te doen, kunt u hulp vragen van een dierbare of een afspraak maken voor een jaarlijkse onderhoudsbeurt.

Probleemoplossing

Wanneer u uw traplift beter leert kennen kunt u in het geval van een probleem altijd de informatieve handleidingen bekijken. Deze ontvangt u na de installatie.  Deze gratis handleidingen helpen u de werking van uw traplift onder de knie te krijgen en bieden begeleiding bij eventuele vragen. Natuurlijk kunt u ons altijd bellen. Wij staan graag tot uw dienst!

Neem contact op met Stannah

Nu hebben we alles besproken! We hebben het over verschillende soorten trapliften gehad, hoe een traplift werkt, wie er gebruik van kan maken, belangrijke comfort- en veiligheidsfuncties, hoe ze zijn aan te schaffen, waar ze te koop zijn en de prijs.  Ook hebben we gekeken naar installatie, garantie en nazorg.  Nu is het aan u! Als u klaar bent voor de volgende stap, neem dan vandaag nog contact met ons op!  Wij helpen u graag bij het vinden van de juiste traplift; één die u helpt om zo lang mogelijk zelfstandig in uw eigen woning te blijven wonen.

Verwante artikelen