Wat is de prijs van een Platformlift voor rolstoel? | Stannah

Wat is de prijs van een Platformlift?

Op het moment van aankoop is de prijs van een platformlift uiteraard bepalend. De prijs hangt echter van uw trap én van uw behoeftes af.

Geschreven door Stannah

Wat kost een Platformlift?

De vanaf prijs van een platformlift ligt tussen de € 8.000 en € 15.000 exclusief BTW.

Omdat een platformlift een maatwerk product is, hangt de exacte prijs af van o.a.; het soort trap, dient deze via een trap te tillen of verticaal, welke opties de gebruiker nodig heeft enz. Een exacte prijs kan dus alleen na een vrijblijvend bezoek aan huis worden gegeven .

Stannah plateaulift prijzen

Stannah plateaulift model Prijzen
Delta vanaf € 9.000
Omega vanaf € 15.000
Liftboy verticale vanaf € 8.000
Easy vanaf € 10.000
Smart verticale vanaf € 15.000

Ja, ik wil een gratis en vrijblijvend bezoek aan huis

stannah easy plateaulift

Inhoudsopgave:

Prijs van een Platformlift
Een gesubsidieerde platformlift?
Is een platformlift veel goedkoper dan een lift?
Garantie, onderhoud en ondersteuning voor een Stannah platformlift
Welke veiligheidsvoorzieningen hebben de Stannah platformliften?
Welke Stannah platformlift past het beste bij u?
Waarom moet er eerst een raadgever bij u langskomen?
Wat zijn de voordelen van een Stannah Platformlift?

Factoren die de prijs van een plateaulift beïnvloeden

De prijs van een rolstoellift of platformlift is uiteraard van cruciaal belang bij een dergelijke aankoop. De prijs is echter compleet afhankelijk van wat u nodig heeft én van de configuratie van uw trap. Net zoals bij een traplift, wordt een platformlift ook op maat voor u gemaakt.

Het is daarom van belang dat we naar de factoren kijken die invloed hebben op de prijs van de platformlift:

De configuratie van uw trap kan onder andere bepaald worden aan de hand onderstaande vragen:

 • is het een rechte trap of een met bochten?
 • Is er een overstap tussen de twee trappen in?
 • Staat de trap buiten of binnen?
 • Om hoeveel traptreden gaat het?
 • Wat voor lengte rail is vereist?
 • Hoeveel bochten heeft de trap?
 • Waar kan de lift “geparkeerd” staan wanneer deze niet in gebruik is? Aan het einde of aan het begin van de trap? Of kan deze wellicht ook een hoekje om?
 • Wilt u eventuele extra opties zoals een geïntegreerd stoeltje of een extra afstandsbediening?
 • Hoe groot wilt u uw hefplatform? Deze kan aan de wensen van de gebruiker worden aangepast.

Om u een correcte prijsopgave te kunnen geven is het van belang dat we bovenstaande factoren kennen. Daarom komt een van onze speciaal opgeleide raadgevers altijd eerst bij u langs om dit te analyseren, maar ook om ú te ontmoeten en om uw behoeftes te leren kennen. De platformlift moet immers aan uw behoeften én aan uw woning voldoen. Zo bestaan er verschillende modellen platformliften.

Zorg ervoor dat u ook echt een platformlift koopt en niet een onderhoudsplan

Wanneer u een platformlift koopt, moet u rekening houden met de werkelijke prijs van de lift. Vaak wordt de prijs van de platformlift in combinatie met  een onderhoudscontracten gegeven om de werkelijke prijs te maskeren. Zorg ervoor dat u ook echt een platformlift koopt en niet een onderhoudsplan. Op deze manier betaalt u uiteindelijk veel meer dan wanneer u alleen voor de platformlift zou betalen.

Laat u dus niet misleiden!

Stannah platformliften zijn dankzij de nieuwste technieken op het gebied van platformliften en liften in het algemeen, zeer betrouwbaar en gebouwd om jaren mee te gaan. Daarom zijn deze praktisch onderhoudsvrij én worden ze geleverd met 2 jaar garantie.

Wanneer u een concrete vrijblijvende prijsopgave van een van onze raadgevers heeft ontvangen weet u dat daar geen verscholen bijkomende kosten tussen zullen zitten. U betaalt één keer één bedrag, de installatie en 2 jaar garantie zijn inbegrepen. Kwestie om het eenvoudig te houden.

Een vrijblijvende offerte en zonder verrassingen

De eenvoudigste en meest nauwkeurige manier om een juiste offerte voor een Stannah platformlift te verkrijgen is door middel van een gedetailleerde beoordeling van verschillende factoren door een van onze raadgevers.

Stannah voert deze gratis en vrijblijvend voor u uit. Wij verzekeren u dat u een reële inschatting van de waarde van de platformlift ontvangt, zonder extra onderhoudskosten of andere “verrassingen”.

Neem contact met ons om een afspraak te maken op een door u geschikt tijdstip. Een van onze bekwame raadgevers komt vervolgens bij u langs waarna u de werkelijke prijs voor uw ideale platformlift ontvangt. Uiteraard is deze service compleet gratis. U kunt u de tijd nemen om een keuze te maken, de prijs zal niet veranderen.


Een gesubsidieerde platformlift?

U kunt wellicht in aanmerking komen voor een vergoeding van uw gemeente voor de aanschaf van een platformlift. Neem voor meer informatie contact op met uw gemeente.

Uiteraard staan ook wij klaar om u te helpen met eventuele vragen of twijfels die u hierover kunt hebben. Onze raadgevers hebben jaren ervaring en helpen u graag verder. Ook indien u niet in aanmerking komt voor een vergoeding kunnen wij samen bespreken welke opties u heeft.


Is een platformlift veel goedkoper dan een lift?

Wat is voordeliger? Een platformlift of een gemeenschappelijke traditionele lift?

U raadt het misschien zelf al, maar een plateaulift installeren is aanzienlijk goedkoper dan een traditionele gemeenschappelijke huislift. Waarom?

Het is goed om te onthouden dat een platformlift zowel binnen als buiten te gebruiken is, en dat deze aanzienlijk meer gewicht kan dragen dan een traplift. Een platformlift wordt net zoals een traplift gebruikt om trappen toegankelijk te maken voor mensen die bijvoorbeeld in een rolstoel zitten. Deze zijn makkelijk te onderhouden (zelfs praktisch onderhoudsvrij), wat niet het geval is bij een traditionele lift.

Voor wie opzoek is naar een lift die bijvoorbeeld een rolstoel of goederen kan vervoeren maar geen gedoe, bouwwerkzaamheden of hoge kosten wil, is een platformlift de ideale oplossing. De platformlift kan direct aan de traptreden óf aan de wand gemonteerd worden, en vereist in de meeste gevallen geen bouwvergunning.

Met hun moderne, opvouwbare en compacte ontwerp zijn Stannah platformliften de meest praktische, voordelige en economische oplossing. Bekijk hieronder waarom:

 • In tegenstelling tot verticale liften, vereist de installatie van een platformlift geen lange vergunningsprocedures;
 • Het is niet nodig de woning of het gebouw structureel aan te passen. De ongemakken van bouwwerkzaamheden spelen dus geen rol;
 • Er is geen onderhoudscontract vereist;
 • Stannah platformliften zijn multifunctioneel. Ze kunnen worden gebruikt voor zowel het vervoer van staande mensen als mensen in een rolstoel. Ook maken ze het transport van ladingen en goederen tot 250 kg mogelijk (bijvoorbeeld apparatuur, kinderwagens, fietsen, of andere zwaardere voorwerpen);
 • Het energieverbruik van een platformlift is beduidend lager dan dat van een gewone lift;
 • Stannah platformliften kunnen binnen één of twee dagen geïnstalleerd worden;

Dankzij het discrete, eigentijdse en compacte ontwerp kunnen de platformliften zowel binnen als buiten eenvoudig in de omgeving worden geïntegreerd.

Neem vandaag nog contact met ons op om gegarandeerd een eerlijke en persoonlijke evaluatie van ons te ontvangen. Wij bieden u de beste prijs voor de platformlift van uw dromen.

Garantie, onderhoud en ondersteuning voor een Stannah platformlift

Garantie voor Stannah platformlift  

Al onze liften voldoen aan de kwaliteits- en veiligheidsnormen van het Europees CE-certificaat. 

U ontvangt bij de installatie van de platformlift de gebruikershandleiding, wij raden u aan om deze zorgvuldig door te lezen. Op deze manier bent u op de hoogte van alle regels voor de goede werking van uw platformlift. Uiteraard zullen onze monteurs u pas verlaten wanneer u precies weet hoe uw platformlift werkt.

Onderhoud en reparatie

Het is zeer eenvoudig om het goede functioneren van uw plateau lift te garanderen zolang de reinigingsvoorschriften worden nageleefd.

De liften zijn vervaardigd voor intensief dagelijks gebruik, zonder ongemak. Regelmatig en gepland onderhoud is daarom niet nodig. Het enige dat wordt aanbevolen is een jaarlijks technisch bezoek voor de inspectie en smering van het platform. Tijdens het bezoek aan huis zal onze raadgever u alle informatie geven met betrekking tot een onderhoudscontract dat bij u past. Wij nemen automatisch contact met u op wanneer het tijd is om een onderhoud in te plannen. 

Stannah’s Klantendienst

Een van de voordelen van de aanschaf van een Stannah platformlift is onze technische ondersteuning.

Onze producten worden zorgvuldig in onze fabrieken vervaardigd, en zijn ontworpen om jarenlang probleemloos mee te kunnen gaan. Echter, in het onwaarschijnlijke geval dat u een probleem met uw platformlift heeft, is het toch wel fijn om te weten dat onze technieker in heel België bij u langs kan komen. Onze ervaren team staat klaar om u bij te staan via telefoon of – indien het probleem niet telefonisch kan worden verholpen – ter plaatse te komen.


Welke veiligheidsvoorzieningen hebben de Stannah platformliften?

Uw veiligheid is onze topprioriteit.

Als het op veiligheid aankomt bent u bij Stannah aan het juiste adres. Onze liften worden aan de hand van de nieuwste technologieën zo veilig en efficiënt mogelijk voor u ontworpen. Zo kunt u in alle rust gebruik maken van uw rolstoellift. Ook kunnen ook uw dierbaren met een gerust hart ervan uitgaan dat u veilig van de trap gebruik maakt:

 • Noodknop en Sleutels: Uit veiligheidsoverwegingen heeft u een sleutel nodig om de platformlift in werking te zetten. Mocht de lift zich in een openbare ruimte bevinden, dan weet u zeker dat alleen u hem gebruikt. De noodknop kan gebruikt worden indien de lift onmiddellijk dient te worden stilgezet.
 • Opklapbare veiligheidsrelingen: Om het wegrollen van bijvoorbeeld een rolstoel tijdens het gebruik van de lift te voorkomen, heeft de lift twee beschermingsstangen. Deze kunnen compleet ingeklapt worden zodat de platformlift zo min mogelijk ruimte in neemt.
 • Geïntegreerd zitje: U kunt optioneel voor een geïntegreerd zitje kiezen; dit kan ook handig zijn voor niet-rolstoelgebruikers.
 • Opklapbare drempelhulp: de opklapbare drempels aan de zij -en voorkanten van de platformlift vergemakkelijken de toegang tot de lift, en geven u de mogelijk om zelf te bepalen via welke zijde u de lift wilt betreden. Ook bieden deze extra veiligheid tijdens het gebruik van lift, omdat ze omhoog klappen wanneer de lift in werking is.
 • Veiligheidsschakelaars: Indien er een obstakel op de trap bevindt dan zal de lift onmiddellijk maar zacht tot stilstand komen.
 • Ce-Certificering: Alle Stannah-liften hebben een Ce-Certificering voor zowel de veiligheid als kwaliteit.
 • Rustige en geruisloze gang: de lift zal niet al hortend of stotend de trap op en af gaan. De lift glijdt soepel en praktisch geruisloos langs de trap.

Welke Stannah platformlift past het beste bij u?

Stannah platformliften zijn er in twee modellen; één voor rechte trappen en één voor trappen met één of meer bochten. Tot voor kort werden platformliften beschouwd als industriële uitrusting. Maar vandaag de dag worden ze steeds meer gebruikt als huishoudelijke en commerciële oplossingen. Ze zijn veelzijdig en zijn dankzij hun multifunctionele componenten steeds populairder geworden.

Om te bepalen welk platformlift het beste voor u is, hebben wij enkele kenmerken van beide platformliften naast elkaar gezet zodat u een helder overzicht heeft:

Ja, ik wil graag de brochure over platformliften
Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen of onze brochures raadplegen.

Stannah Omega Platformlift

Indien u een platformlift zoekt voor trappen met draaiingen, bochten of met een overloop tussen twee trappen , dan is de Stannah Omega wellicht dé optie voor u. Ontworpen om moeiteloos hoogteverschillen te overbruggen. De Omega maakt wenteltrappen, smalle trappen of trappen met tussenliggende aankomstplaatsen toegankelijk alsook trappen binnen en buiten. Ingeklapt is de Omega een van de smalste platformliften op de markt.

Stannah Delta Platformlift

De platformlift Stannah Delta is ontworpen voor rechte trappen. Deze platformlift kan probleemloos hoogteverschillen overbruggen met een draagkracht tot wel 300 kg. Zijn robuuste constructie garandeert een betrouwbaar en langdurig gebruik en is een voordelige manier om uw trappen rolstoelvriendelijk te maken.

Stannah Liftboy Verticale Platformlift

Stannah Liftboy

De Stannah Liftboy is de ideale oplossing om die hoogteverschillen te overbruggen waar het – vanwege een te klein hoogteverschil of het ontbreken van een trap – het niet mogelijk is een traplift of platformlift te installeren. De Liftboy biedt een uitkomst voor zowel een tijdelijke als een permanente oplossing.

Stannah Smart Platformlift en trap in één

Prijs platformlift

De Stannah Smart platformlift en trap in één transformeert wanneer nodig van trap naar platformlift en visa versa. Het ontwerp is compleet te integreren met de omgeving en overbrugt hoogteverschillen tot maar liefst 125 cm. Met een maximaal hefvermogen van 400 kg tilt de Smart ook elektrische rolstoelen.

Stannah Easy Verticale Platformlift

Stannah easy plateaulift voor rolstoel

De Stannah Easy platformlift  is een elegante oplossing om verticaal hoogteverschillen tot 125 cm te overbruggen. De verticale platformlift is zowel binnen als buiten te installeren en heeft een maximaal hefvermogen tot 400 kg.


Waarom komt er eerst een raadgever bij u langs?

Elke trap is anders, net zoals elke woning ook anders is. Het komt soms echt aan op millimeters. En omdat de platformlift op maat gemaakt wordt, is het van belang dat wij uw trap correct kunnen opmeten én dat wij zo goed mogelijk op uw vraag een antwoord kunnen bieden.

Voor (bijna) elke situatie is er een oplossing!

Stannah platformliften zijn in hoofdzaak ontworpen om te voldoen aan de noden van rolstoelgebruikers. De mobiliteit van de gebruiker van de plateau lift moet worden beoordeeld om de lift aan zijn of haar wensen aan te kunnen passen.

Het bezoek van onze specialist laat toe te bepalen welk type platformlift geschikt is voor u. De nauwkeurigheid van deze meting vermijdt problemen op het moment van installatie. Ook voorkomt het dat de installatie onnodig lang duurt en zelfs mogelijke toekomstige onderhoudsproblemen. Onze raadgever zal eerst en vooral aangeven of een eventuele plaatsing van een platformlift überhaupt mogelijk is. U ontvangt vervolgens een exacte prijsofferte opdat u een overdachte beslissing kunt nemen.

Uiteraard kunt u een vriend of een familielid uitnodigen om eveneens aanwezig te zijn. Het is belangrijk dat u wordt bijgestaan door iemand die u vertrouwt en u kan helpen een beslissing te nemen.

Wat zijn de voordelen van een Stannah platformlift?

Als wereldwijd marktleider garanderen wij een kwalitatief hoogstaand en uitgebreid aanbod. Het is niets voor niets dat wij al meer dan 150 jaar in de liftenindustrie aanwezig zijn. Met trots bieden wij een breed assortiment liften aan, die stuk voor stuk van uitstekende kwaliteit zijn.

Dankzij onze uitgebreide marktkennis en onvermoeibare toewijding en inspanning, is Stannah altijd in staat om de beste oplossingen te ontwikkelen om het leven van onze klanten daadwerkelijk gemakkelijker te maken.

Daarnaast betekent ons brede liftassortiment ook dat we altijd een oplossing op maat kunnen maken voor uw behoeften van de beste kwaliteit die op de markt te vinden is.

Dit betekent dat wij, los van wat u zoekt, u altijd de beste toegankelijkheidsoplossing garanderen, aangepast aan uw behoeften en aan de verschillende wonings- en traptypes.

Platformliften voor commerciële- en privédoeleinden

Sinds 1 januari 2017 is het in België verplicht dat alle openbare gebouwen rolstoeltoegankelijk zijn. De Stannah-platformliften zijn het ideale en voordelige antwoord hierop.

Het moderne en minimalistische ontwerp zorgt voor een discrete integratie in de ruimte waar de platformlift geïnstalleerd zal worden. Ook wordt de architectonische omgeving gerespecteerd. Of het nu thuis is, in een appartementencomplex, in een opslagruimte, of voor de toegang van een kantoor, de platformlift integreert perfect in uw omgeving en combineert comfort, design en kwaliteit.

Wilt u precies weten waar u aan toe bent en een concrete vrijblijvende prijsopgave voor uw situatie ontvangen? Een van onze bekwame raadgevers komt bij u langs om al uw vragen en twijfels te bespreken. Ook wanneer een platformlift niet ideaal voor uw situatie is krijgt u hier een eerlijk advies over.

Houdt u liever de trap vrij? Dan kan een verticale huislift wellicht iets voor u betekenen.

Ondanks dat onze platformliften zeer compact zijn, willen sommige mensen toch liever de trap geheel vrijhouden. In dat geval kan Stannah u helpen met een van onze huislift opties. Neemt u gerust contact met ons op, ook onze telefonische raadgevers zijn u graag van dienst.

Verwante artikelen: 

Verwante artikelen