Prijs huislift: Wat kost een lift in huis? | Stannah

Wat kost een lift in huis, en waar moet u aan denken?

Een lift in huis wordt vaak gezien als een luxeproduct, maar wat is nu de werkelijke kostprijs van een lift in huis. Hier vindt u de nodige informatie.

Geschreven door Stannah

Een Stannah Salise huislift

Wat kost een lift in huis?

Een Stannah huislift is leverbaar vanaf € 18.000  – € 23.000  afhankelijk van het model. Bekijk hieronder de vanafprijs per huislift:

  • De Stannah Stratum huislift is leverbaar vanaf € 18.000 exclusief BTW ( installatie inbegrepen). In deze prijs zijn nog niet de kosten voor het creëren van de plafonddoorgang opgenomen. De kosten hiervoor zullen afhankelijk van het type plafond liggen tussen € 2.000 en € 5.000 Euro.
  • De compacte en luxeuze Salise kleine huislift is leverbaar vanaf € 23.000 exclusief BTW ( installatie inbegrepen). In deze prijs zijn nog niet de kosten voor het creëren van de plafonddoorgang opgenomen. De kosten hiervoor zullen afhankelijk van het type plafond liggen tussen € 2.000 en € 5.000 .

Het is moeilijk om een correcte prijsindicatie te geven daar de prijs afhankelijk is van de woning en uw persoonlijke omstandigheden. Logischerwijs wilt u wel weten waar u ongeveer aan toe bent. Daarom hebben wij ons best gedaan om zo een correct mogelijke prijs te geven.

Bel ons op en een deskundige raadgever zal aan de hand van een aantal eenvoudige vragen de voorlopige technische haalbaarheid bepalen en u voorzien van een nauwkeurige prijsindicatie, die bij uw situatie past.

Indien u de exacte prijs voor een eventuele lift bij u wil kennen, dan is de eenvoudigste weg hiertoe een gratis en vrijblijvend bezoek van één van onze raadgevers aan te vragen.

Deze geeft u de beste raad en bepaalt, in samenspraak met u, de ideale plek in huis voor de lift.

Hij geeft antwoord op al uw vragen zodat u in alle vertrouwen een weloverwogen keuze kunt maken. Een lift kopen is niet hetzelfde als tomaten kopen! U kunt rustig uw opties overwegen, de prijs die u heeft ontvangen wijzigt niet.

Het is belangrijk om eerst goed te bekijken naar wat voor lift u op zoek bent. Voor welk doel heeft u een lift thuis nodig?

Een lift voor een rolstoelgebruiker heeft bijvoorbeeld andere afmetingen dan een huislift die uitsluitend staand wordt gebruikt.

De prijs voor een personenlift met een schacht en verschillende stopplaatsen kan snel oplopen tot wel 40.000 Euro. De Salise en Stratum hebben geen schacht, zijn hydraulisch aangedreven en bewegen op en neer via 2 geleidingsrails die vlak tegen de wand worden geplaatst. Daardoor staan ze niet in de weg. Een mooie oplossing en mooi product voor een betaalbare prijs.

Waar is de prijs van de lift afhankelijk van?

De prijs van uw lift is afhankelijk van een aantal factoren. Uiteraard moet het bouwtechnisch wel kunnen, omdat een huislift niet op de trap geplaatst wordt maar “door de vloer gaat”.

  • Is de verdiepingsvloer van hout of van beton?
  • Is er boven en beneden voldoende ruimte voor het plaatsen van de lift en voor de looproute, of moet er het een en ander worden aangepast?
  • Hoeveel ruimte wenst u in de lift?
  • Hoe hoog zijn de verdiepingen?
  • Is er sprake van een schuin dak?
  • Extra opties zoals bvb. een stoeltje in de lift
  • Een huislift mag de vaste trap niet vervangen tenzij buitenom de woning een vluchtweg wordt gecreeërd waardoor een vergunning benodigd is.

Wilt u alles weten over onze elegante huislift de Salise of onze unieke rolstoellift de Stratum? Bekijk de desbetreffende pagina’s. Indien u advies op maat en een gespecificeerde prijsopgave wenst, dan kunt u het beste een afspraak met een van onze raadgevers maken.

Vraag een vrijblijvende prijsopgave aan

Verwante artikelen

Verwante artikelen