Rolstoellift: Installatie in Woningen en Bedrijven | Stannah

Ons productenaanbod


Stannah trap en platformlift in éénStannah verticale huislift voor rolstoelEen vrouw helpt een persoon in een rolstoel met een lift de trap op te gaanelektrisch verticale lift voor mensen in rolstoelbelknop van de rolstoellift aan de muurPlateaulift bedieningstoetsen
Andere modellen
>

Stannah Smart
Platformlift en trap in één

Transformeert met één druk op de knop van platformlift naar trap en vice versa. Met een draagvermogen van 400kg is de Smart combinatielift ideaal voor rolstoelgebruikers, personen met een mobiliteitsprobleem of voor goederenvervoer. De trap en platformlift in één overbrugt hoogteverschillen op plekken met weinig ruimte én is zeer ruimtebesparend.

Gratis brochure

Vraag vandaag nog vrijblijvend uw brochure aan.

Gratis brochure

Uw brochure

Ontvang uw gratis offerte.

 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden

Wat haalt u uit uw Stannah Smart platformlift en trap in één?

Vooral een perfecte oplossing om hoogteverschillen gemakkelijk en comfortabel te overbruggen. Wanneer de lift in zijn trapmodus staat is deze niet te onderscheiden van een reguliere trap. Echter met één druk op de knop transformeert deze in een efficiënte platformlift die zowel gebruikers als goederen gemakkelijk en vooral veilig naar boven of beneden brengt. De meest ruimtebesparende lift op de markt én bovendien zeer stijlvol. Nadat de Smart als lift is gebruikt, transformeert deze na 1 minuut automatisch weer terug in een normale trap.

Buitengewone rolstoellift en innoverende technologie

Zoals bij alle Stannah producten staan veiligheid en comfort voorop. De hefkolommen op de lift werken dankzij een geavanceerd systeem 100% synchroon, waardoor de gebruiker comfortabel gebruik hiervan kan maken. De lift is uitgerust met alle denkbare veiligheidsmaatregelen, zoals:

 • Een anti-beknellingssysteem waardoor u altijd zeker weet dat er niets tussen de treden komt vast te zitten.
 • Zowel valrisico-sensoren als storing-sensoren. Wanneer een van de veiligheidssensoren iets detecteert, wordt het alarmsignaal geactiveerd en stopt de lift direct.
 • Wanneer u de lift omhoog wilt sturen, gaat eerst de oprijplaat omhoog. Pas als deze afrolbeveiliging vergrendeld is komt de lift in beweging. Daarnaast biedt Stannah voor boven optioneel een automatische deur als veiligheidsbarrière.
 • Met een maximale hefhoogte van maar liefst 125 cm.

Een unieke platformlift voor zowel binnen als buiten

De materialen voor de leuningen en inleg van de treden bij binnen plaatsing zijn standaard van hout. U kunt uit 7 soorten kiezen, namelijk: essen, beuken, kersen, mahonie, eiken, dennen en walnoot. Wanneer de lift buiten wordt geïnstalleerd kunt u kiezen uit teak en mahonie. Optioneel zijn er roestvrijstalen leuningen en stalen leuningen in RAL-kleuren beschikbaar. De inleg van de treden is optioneel beschikbaar in traanplaat, multiplex (t.b.v. eigen trapbekleding binnenhuis) of aluminium (t.b.v. vloertegels).

Bekijk al onze platformlift modellen voor zowel binnen als buiten

Bekijk alle verschillende Stannah platformlift modellen die wij u kunnen bieden. Ontdek welk model het beste bij u en uw woning past.

Heeft u liever dat wij u een gratis brochure sturen?

Heeft u liever dat wij u een gratis brochure sturen?

Stannah Smart plateaulift én trap in één

stannah Play

Veelgestelde vragen: Stannah Smart platformlift en trap in één

Als onafhankelijk familiebedrijf staan wij al meer dan 150 jaar voor u klaar om daadwerkelijk uw leven gemakkelijker te maken. Dankzij deze onafhankelijkheid en onze jarenlange ervaring in de liftindustrie, hebben wij de mogelijkheid om beslissingen te nemen die ook echt het beste voor u zijn.

HEB IK EEN SPECIALE STROOMINSTALLATIE NODIG OM DE SMART PLATFORMLIFT TE KUNNEN PLAATSEN?

Nee. Ook op dit gebied hebben wij geprobeerd om het zo makkelijk mogelijk voor u te houden. Het enige wat u nodig heeft is een stopcontact in de nabijheid van de lift, 220V/13A geaard – bij voorkeur op een vrije groep. Dus gewoon een normaal stopcontact. Accu’s zorgen ervoor dat de lift ook werkt als de stroom tijdelijk is uitgevallen.

AAN WAT VOOR BOUWWERKZAAMHEDEN MOET IK DENKEN OM DE SMART TE INSTALLEREN?

Geen. De gecertificeerde Stannah monteurs installeren de lift binnen één dag, laten de locatie schoon achter en nemen de tijd om u uitleg te geven over het gebruik van de lift. U hoeft dus geen vergunningen aan te vragen en kunt direct van uw platformlift gebruik maken. U heeft slechts een vlakke vloer en een verticale wand nodig. Ook kunnen wij de bestaande trap voor u verwijderen.

WAT ZIJN DE AFMETINGEN VAN DE SMART PLATFORMLIFT?

De Stannah Smart kan iedere hoogte van 24 centimeter t/m 125 centimeter overbruggen. Afhankelijk van de hefhoogte wordt de Stannah Smart met 2, 3, 4, 5 of 6 treden geleverd. Voor de breedte van de traptreden is er keuze uit een inwendige breedte van 70, 80, 90 of 100 centimeter. Voor alle technische specificaties en afmetingen kunt u het beste de brochure aanvragen. Of vrijblijvend contact met ons opnemen.

KAN DE SMART PLATFORMLIFT OOK IN EEN KLEINE RUIMTE GEÏNSTALLEERD WORDEN?

Ja. Daar is de Smart een ideale platformlift voor. Helemaal wanneer het hoogteverschil niet te hoog is, wanneer dit het geval is zijn er namelijk ook niet veel treden nodig. Omdat er geen platform vóór de trap komt is deze zeer ruimtebesparend. Waardoor de Smart ideaal is voor kleine ruimtes waar efficiëntie noodzakelijk is.

WAT IS HET MAXIMALE HEFVERMOGEN VAN DE SMART PLATFORMLIFT?

Maar liefst 400 kilogram. Waardoor de Smart een van de sterkste platformliften op de markt is. Ideaal voor rolstoelgebruikers, ook automatische rolstoelen, maar ook zeker voor personen en of goederen in bijvoorbeeld een magazijn. De hefsnelheid is 50 millimeter per seconde u weet dus zeker dat iedereen of alles dat door de Smart wordt vervoerd dit op een veilige manier doet.

IS DE SMART PLATFORMLIFT IN EEN OPENBARE RUIMTE VOOR IEDEREEN TE GEBRUIKEN?

Ja. Tenzij u dat niet wilt. Indien de lift in een openbare ruimte staat maar deze alleen voor uw gebruik is, dan kunt u optioneel voor een sleutelschakelaar of voor losse afstandsbedieningen kiezen. Op deze manier maakt alleen u gebruik van de lift.

IS DE SMART PLATFORMLIFT GEMAKKELIJK TE GEBRUIKEN VOOR IEDEREEN?

Ja. De Smart is ontworpen om zo gemakkelijk mogelijk in gebruik te zijn. Zo kunt u net zoals bij een normale passagierslift, de Smart via een knop aan de wand oproepen. Omdat er geen sprake van een drempel is kunt u gemakkelijk op de lift plaatsnemen. Beneden aangekomen draait de op-/afrijplaat (die tijdens de rit in opstaande stand dienst heeft gedaan als afrolbeveiliging) automatisch naar beneden, en kunt u de lift comfortabel verlaten.

HOE ONTVANG IK ALLE INFORMATIE DIE IN NODIG HEB?

U kunt veel op onze site en in de brochure vinden, maar ook zeker te weten of de lift in uw woning of gebouw kan worden geïnstalleerd kunt u het beste contact met ons opnemen. Via de telefoon kunnen onze telefonische adviseurs via een aantal vragen u al beter helpen, echter is een vrijblijvend bezoek van een van onze specialisten het beste. Op deze manier kunnen wij direct een meting uitvoeren en weet u waar u aan toe bent. Uiteraard is dit bezoek geheel vrijblijvend en zonder kosten.

scroll left button

Swipe for more

scroll right button

Stannah Smart platformlift: veiligheidsfactoren

stannah Play