Recht of Draaitrap | Welk is de juiste traplift voor u | Stannah

Traplift voor een rechte trap of voor een trap met bochten

Welk is het juiste type traplift voor u?

Het is misschien niet zo voor de hand liggend als het klinkt, lees daarom deze handige pagina om erachter te komen. Bij Stannah maken we trapliften voor zowel rechte trappen als trappen met één of meer bochten. Altijd op uw huis afgestemd. Het grote verschil tussen beide is de rail.

LEES VERDER

Elke trap is anders, dus elke traplift moet worden aangepast aan uw persoonlijke situatie.

Tijdens het huisbezoek, zal de raadgever uw trap nauwkeurig opmeten en de mogelijkheden met u bespreken. Daar komt toch heel wat bij kijken; hoe zit het met de deuropeningen, waar zijn radiatoren en vensterbanken, en waar de stoel staat wanneer níet in gebruik.

Geen zorg. Al onze trapliftstoelen zijn eenvoudig inklapbaar en nemen zo slechts zéér beperkte ruimte in.

Hét grote verschil tussen de rechte en de gebogen trapliften: de rail

Om een bocht te kunnen maken heeft u een rail nodig die langs de muur loopt (of langs binnen) en precies het verloop van de trap volgt. Of uw trap nu gebogen is, spiraalvormig of halverwege een overloop heeft, u zal een gebogen rail nodig hebben om u helemaal naar boven te kunnen brengen.

Rechte trapliften worden op rechte trappen geplaatst. D.w.z. een trap zonder bochten, wendingen, hoeken.Een kleine parkingplaats onderaan de trap en bovenaan de trap volstaan om in- en uit te stappen.

In beide gevallen zal de rail op de trap bevestigd worden en niet aan de muur. Het materiaal van uw trap doet er niet toe: Metaal, beton, of tegel; wij kunnen uw traplift compleet veilig bevestigen. Het mooiste is dat er nagenoeg geen bouwwerkzaamheden voor nodig zijn. Er worden alleen een paar gaatjes geboord zodat de rail op de trap bevestigd kan worden.

Stannah Trapliften voor gebogen trappen

Trapliften voor rechte trappen

Een rechte trap is een trap die niet draait, buigt of een overloop heeft tussen twee stukken trap. Indien u maar één trap in uw huis heeft, dan is een traplift voor een rechte trap precies wat u nodig heeft om deze weer toegankelijk te maken. Wij hoeven er alleen maar voor te zorgen dat u boven en onderaan de trap voldoende overloopruimte heeft om veilig in en uit uw stoel te kunnen stappen. Onze raadgevers begeleiden u tijdens uw gratis huisbezoek door het hele proces, zodat tegen de tijd dat ze u verlaten er geen twijfel bestaat welke traplift het meest geschikt is voor u.

Onze rechte rails zijn netjes en compact. Dit betekent dat andere mensen genoeg ruimte hebben om uw trap comfortabel te gebruiken, en met uw nieuwe traplift doet u dat ook.

Waar zijn de rails van gemaakt?

Onze rechte rails zijn gemaakt van aluminium en zijn verkrijgbaar in verschillende afwerkingen.

Traplift rails

Trapliften voor trappen met bochten

Aangezien alle huizen verschillend zijn, en elke trap anders is (helemaal wanneer de trap een bocht heeft) moeten wij deze precies opmeten.

Wij bekijken ook of uw trap:

  • Een plateau heeft (waar twee trappen parallel aan elkaar lopen)
  • Gedraaid is (waar twee trappen een hoek van minder dan 90 ° vormen)
  • Een kwartoverloop heeft (met twee trapdelen op 90° ten opzichte van elkaar)
  • Een wenteltrap is, zolang wij de hoek van de bocht kunnen meten, kunnen wij een traplift plaatsen.
  • Een tussenbordes heeft
  • Gedraaid is

Om perfect in uw trap te passen wordt elke traplift op maat gemaakt. Dit betekent dat u misschien iets langer moet wachten om uw traplift geïnstalleerd te hebben. Op deze manier zorgen wij voor de voor u perfecte traplift.

Waar worden de rails gemaakt?

Vanaf het moment dat u uw traplift bestelt, wordt er een tekening van uw trap naar onze eigen fabriek gestuurd. Hier maken Stannah technici op basis van de toegestuurde tekeningen uw rail. De technici ontvangen de tekening waar uw naam en uw land op genoteerd staat, zodat ze precies weten waar hun vakwerk terecht zal komen. Ze weten dat hun werk voor mensen wereldwijd het leven makkelijker maakt, daarom maken ze van elke rail hun beste werk, en zorgen ze ervoor dat deze zo veilig mogelijk is.

Onze trapliften worden speciaal voor u gemaakt. Doordat onze rails op maat gemaakt worden, is het aantal onderdelen tot een minimum beperkt. Dit waarborgt een soepele rit. Hoe minder delen en aansluitingen, hoe minder hobbels en hoe veiliger de lift.

de mensen-achter-uw-traplift

Hoe kan ik er zeker van zijn dat mijn traplift op mijn trap zal passen?

Voordat de traplift de fabriek verlaat, wordt elke traplift getest of deze soepel van boven naar beneden rijdt en weer naar boven. Elk stukje van de traplift wordt nauwkeurig gecontroleerd. Als er iets mis is, wordt het onderdeel teruggestuurd naar de technici zodat ze het kunnen repareren. Een model van uw trap met exact dezelfde afmetingen zal in onze fabriek worden nagebouwd, waarna uw traplift erop zal worden geplaatst. Daarom weten we al dat uw traplift precies op uw trap zal passen voordat onze monteurs bij u aankomt.

Wat als mijn trap te lang is voor een gebogen traplift?

Onze gebogen rails kunnen veel langer gemaakt worden dan onze rechte rails. De langste rail die wij tot nu toe hebben gemaakt was 72 meter lang. Maar dat betekent niet dat we een niet nóg langere rail kunnen maken.

Zelfs al woont u in een kasteel of in een vuurtoren, wij kunnen een traplift voor u maken.

De weg naar het terugkrijgen van uw gehele huis, begint met één telefoontje. U bent nog maar drie kleine stappen hiervan verwijderd. Bel ons nu om de eerste stap te zetten.
Vraag een vrijblijvende prijsopgave aan