080026082

Bel gratis

Een gepersonaliseerde service, bij u thuis, rekening houdend met alle veiligheids- en beschermingsmaatregelen.

Een gepersonaliseerde service, bij u thuis, rekening houdend met alle veiligheids- en beschermingsmaatregelen.

Lees meer

Lees meer

Veelgestelde vragen

Bij Stannah zijn we trots op de klantenservice die we bieden. Wij willen dat u weet dat wat ú nodig heeft, voor ons van het grootste belang is. …Wij bieden de best mogelijke producten en diensten en verzekeren u alle nodige informatie te verschaffen die nodig is opdat u de juiste beslissing kunt maken.

Onderstaande vragen werden eerder al gesteld, hier vindt u vast een antwoord op uw vragen. Vindt u niet de gezochte antwoorden, bel ons op en wij staan u graag te woord.

Mijn huis

Is mijn huis geschikt voor een traplift?

U denkt misschien dat uw huis ongeschikt is voor een traplift – dat de trappen te steil, of te smal, te lang, of te kort zijn. Dankzij onze jarenlange ervaring met trappen, heeft Stannah een groot scala aan (trap)liftoplossingen opgebouwd. Of uw trap nu recht is, in het midden een overloop heeft, om een hoek gaat of een wenteltrap is; neem contact met ons op zodat wij u de juiste traplift kunnen voorstellen.


Is mijn trap te lang?

Zelfs op de langste trappen kan een traplift geïnstalleerd worden. Maakt u zich zorgen over de lengte van uw trap? Neem best contact op met ons zodat we een huisbezoek kunnen inplannen om de trap op te meten en te evalueren.

Betreffende trappen met één of meerdere bochten, is de limiet nog niet bereikt!  Of u nu in een vuurtoren of in een appartement woont, wij helpen met een traplift.


Is mijn trap te steil?

Sommige mensen maken zich zorgen dat hun trap te steil is. Indien u denkt dat dit het geval zou kunnen zijn, dan legt u best een afspraak vast om de trap op te meten. Een van onze raadgevers zal uw trap nauwkeurig opmeten en meteen de technische haalbaarheid bekend maken. Grote kans dat dit bij u geen probleem stelt én de raadgever kan meteen bepalen welk traplift het beste bij u past.


Is mijn trap te smal?

Voor erg smalle trappen hebben wij twee modellen die dit probleem oplossen:

  • De Sadler: heeft een gekantelde stoel waarmee u praktisch rechtop de trap op en af gaat.
  • De Siena: heeft een speciaal ontworpen gebogen rugleuning waardoor u verder achterover in de stoel kunt zitten.

Beide modellen zijn zo ontworpen dat de knieën nergens tegenaan stoten wanneer het om een bijzonder smalle trap gaat. Als u op uw trap kunt staan, dan is de kans groot dat wij er een traplift kunnen installeren.


Wat als er een deuropening in de weg zit?

Een deuropening boven of onderaan de trap is geen probleem. U kan de deur blijven gebruiken zonder gehinderd te worden in het gebruik van de traplift. We kunnen een opklapbare rail installeren, deze zal zich op- en uitvouwen wanneer de traplift niet in gebruik is . De rail ontvouwt zich automatisch wanneer u van uw traplift gebruik wil maken, dus u hoeft zelf geen fysieke inspanning te leveren.


Kunnen andere mensen nog gebruik van de trap maken?

Ja. Onze rails nemen nauwelijks ruimte in beslag en uw stoel kan netjes worden ingeklapt. Mensen zullen net als voorheen in staat zijn om van de trap gebruik te maken.


Een Stannah traplift kopen

Hoeveel kost een Stannah traplift?

Onze trapliften worden afgestemd op u en uw trap. Daardoor kunnen de prijzen variëren. Een bepalende factor voor de prijs van uw traplift heeft te maken met de vraag of uw trap recht of gebogen is.  Andere factoren zijn:

  • De lengte van uw trap
  • De stoel die het beste bij u past
  • Het aantal verdiepingen dat u wenst omhoog te gaan
  • Extra opties voor nóg meer veiligheid en comfort

Wanneer u een prijsindicatie van uw traplift wilt weten kunt u het beste ons nu opbellen om een afspraak voor een geheel vrijblijvend bezoek aan te vragen. Een van onze raadgevers komt bij u thuis om uw benodigdheden te beoordelen en zal u ter plaatse een gepersonaliseerde offerte geven.


Kan ik een tweedehands Stannah traplift kopen?

Ja, en we kunnen u garanderen dat deze aan dezelfde veiligheidsvoorschriften voldoet als een van onze nieuwe traplift. Voordat u bij ons een tweedehands traplift koopt wordt de lift eerst zorgvuldig getest totdat we zeker weten dat deze onze ‘gereviseerde’ stempel verdient. Eens de stempel gezet is, weten we zeker dat we de lift bij u kunnen installeren. Een gereviseerde Stannah traplift komt zelfs met een volledig jaar garantie.


Ik heb andere merken gezien die goedkopere trapliften verkopen – hoe komt dat?

Bij Stannah hebben we meer dan 40 jaar ervaring met het maken en perfectioneren van onze trapliften. En maar liefst meer dan 150 jaar in de liftenindustrie. Permanent onderzoek en innovatie maken onze trapliften veiliger en comfortabeler. Het zijn deze veiligheids- en comfortfuncties, gecombineerd met de kwaliteit van de materialen die gebruikt worden om uw traplift te bouwen, die ervoor zorgen dat deze jaren meegaat. Het is immers iets wat u elke dag gebruikt – u wilt er daarom zeker van zijn dat de traplift er ook altijd voor u is wanneer u hem nodig heeft. U dient ook rekening te houden met de prijs-kwaliteitverhouding. Wanneer u een Stannah koopt, dan weet u zeker dat u hier nog jaren van kunt genieten.

Is de lift aanpasbaar aan mijn specifieke behoeften?

Onze trapliften zijn niet alleen betrouwbaar, maar ook de meest aanpasbare op de markt. Wij bieden u de mogelijkheid om uw traplift aan uw wensen en aan uw huis aan te passen. Van verschillende stofferingsmogelijkheden tot verschillende kleuren, u kunt uw traplift echt van u maken.

Zijn trapliften veilig en voor mij gemakkelijk te gebruiken?

Wij bestuderen constant hoe we onze trapliften veiliger en comfortabeler voor u kunnen maken. Wij zijn een van slechts 3 bedrijven wereldwijd, die een artritispak bezitten – een hulpmiddel dat ons inlevingsvermogen in de situatie van onze klanten helpt. Dat is slechts één voorbeeld van de manieren waarop we ons altijd inspannen voor innovatie en verbetering.

Op welke manier houden wij ons aan de strengste gezondheids- en veiligheidsvoorschriften?

Al onze trapliften worden in onze eigen Stannah-fabrieken in de EU gemaakt. Goed opgeleide Stannah-technici ontwerpen, plannen en produceren elke traplift zodat we volledige controle over het hele proces hebben. Dat betekent ook dat we ons aan de strengste gezondheid- en veiligheidsvoorschriften houden.

Hoe kan ik weten  of er enkel materialen van de hoogste kwaliteit worden gebruikt?

Omdat we elk onderdeel van onze trapliften zelf vervaardigen, kunnen we er zeker van zijn dat alleen de hoogste kwaliteit materialen worden gebruikt en dat elk onderdeel aan onze hoge verwachtingen voldoet. Dit oog voor detail maakt dat onze trapliften zo lang meegaan en dat u zo veel mogelijk in beweging blijft.

Het mag dan iets duurder dan andere merken zijn, maar een Stannah is de investering in uw toekomst meer dan waard. U kunt ons daarop vertrouwen.