Veelgestelde vragen over trapliften | Stannah

Veelgestelde vragen

Bij Stannah zijn we trots op onze klantenservice, het is voor ons belangrijk dat u weet dat u op de eerste plaats komt.  Wij willen er zeker van zijn dat wij niet alleen de beste producten maar ook de beste diensten aanbieden en dat u alle informatie heeft om een weloverwogen beslissing te kunnen maken.

De vragen op deze pagina zijn door eerdere klanten gesteld, dus hopelijk vindt u hier alle informatie die u nodig heeft.  Mocht u nog met vragen zitten waar u geen antwoord op heeft gevonden, neemt u dan vooral contact met ons op.

Vóór de aankoop van een Stannah traplift

Waar wordt een traplift voor gebruikt?

Een traplift is een modern mobiliteitshulpmiddel die mensen met verminderde mobiliteit helpt om de trap veilig te kunnen gebruiken.  Het is een lift die de gebruiker comfortabel de trap op en af brengt terwijl deze op een stoel zit.  Een traplift wordt ook weleens een stoellift genoemd. U kunt er meer over lezen op deze pagina.


Hoe werkt een traplift?

Een Stannah traplift werkt op batterijen, de traplift dient dus altijd op een oplaadpunt te worden “geparkeerd” zodat de batterijen altijd opgeladen zijn.  Maar ook in het geval van stroompanne zorgen de batterijen ervoor dat u veilig op uw bestemming komt, zij zorgen ervoor dat u nog ten minste 20 keer de trap op en af kunt gaan. De batterijen worden automatisch opgeladen wanneer de traplift op een oplaadpunt staat, dus daar hoeft u zich geen zorgen over te maken. U kunt er meer over lezen op deze pagina.


Kan een traplift op alle trappen geïnstalleerd worden?

Als u op uw trap kunt staan dan is de kans groot dat wij een traplift kunnen installeren.  Het kan gaan om smalle, steile, rechte trappen, met één of meerdere bochten, met een tussenplaats, een wenteltrap of met een deuropening onderaan. Het maakt niet uit om wat voor trap het gaat, het is zeer waarschijnlijk dat wij een oplossing vinden.  Als u zeker wilt weten dat uw trap geschikt is voor een traplift, dan kunt u hier een vrijblijvende trapmeting aanvragen.


Kan een traplift om een hoek gaan?

Ja, dat kan zeker.  Wanneer het gaat om een traplift op een trap met bochten plaatsen, dan hebben wij ons limiet nog niet bereikt!  Of u nu in een vuurtoren of in een rijtjeshuis woont, wij kunnen u helpen om weer in beweging te komen.  Een trap met verschillende overlopen is ook geen probleem.


Hoe kies ik de juiste traplift?

Door een vrijblijvende afspraak te maken met één van onze raadgevers. Tijdens het gratis huisbezoek kunt u rustig alle opties en mogelijkheden van alle trapliften bekijken. Onze raadgever geeft u persoonlijk advies zodat u de beste traplift voor uzelf én voor uw woning vindt.  U kunt hier meer over de verschillende trapliftopties lezen.  Ontvangt u liever eerste een brochure?  Die kunt u hier aanvragen.


Kan ik eerst een traplift uitproberen voordat ik er één aanschaf?

Jazeker.  U bent altijd welkom om een traplift uit te proberen in onze showroom in Relegem. U kunt via deze pagina een afspraak maken, wij zijn u graag van dienst.

Zijn trapliften aanpasbaar?

De meeste van onze trapliften hebben het extra voordeel van optionele functies.  Zoals het type veiligheidsgordel, de inschuifbare rail optie, keuze uit stoffering en het soort handbediening.  U kunt hier meer lezen over de mogelijke Stannah trapliftopties.

Welke onderscheidingen en keurmerken heeft Stannah?

We hebben onder andere ISO-certificaten behaald op het gebied van kwaliteitsmanagement van bedrijven en gezondheids- en veiligheidsmanagement. Onze producten beschikken ook over het CE Keurmerk om aan te geven dat wij de Europese wetgeving op het gebied van gezondheid, veiligheid en milieubescherming naleven.  Voor de volledige lijst van onderscheidingen en accreditaties kunt u deze pagina bekijken.

Wat is de gewichtslimiet van een traplift?

Het maximale gebruikersgewicht voor onze trapliften is 160 kg, maar dat is afhankelijk van het model en van het type trap. U kunt hier meer over het maximale gewicht van een traplift lezen.

Wat is de minimale trapbreedte om een traplift te kunnen plaatsen?

Rond de 70 cm met een maximale hoek van 52 graden.  Dit is echter slechts een inschatting, en alleen wanneer we uw trap hebben gezien kunnen we u vertellen welke traplift het beste bij uw behoeften past.  Ook is het belangrijk om na te gaan of het om rechte trappen gaat of om trappen met bochten. Daarom is een vrijblijvend bezoek aan huis de beste optie om er zeker van te zijn dat een traplift past.

Kunnen andere mensen nog steeds van de trap gebruik maken?

Ja. De rails nemen haast geen plaats in beslag en de stoel is volledig opklapbaar. Anderen kunnen gewoon van de trap gebruik maken zoals zij voordien deden.


Een traplift kopen

Hoe koopt u een traplift

Wij hebben een eenvoudig 3 stappen proces die u kunt volgen wanneer u besloten heeft om een traplift te kopen.  Eerst neemt u contact met ons op om een gratis huisbezoek aan te vragen, een ervaren raadgever komt bij u langs om de trap op te meten en om advies te geven over de beste oplossing voor u.  U ontvangt een vrijblijvende prijsofferte.  Wanneer u een keuze heeft gemaakt zullen onze techniekers de installatie inplannen. De installatie zelf neemt minder dan één dag in beslag zodat u dezelfde dag nog van uw traplift gebruik kunt maken. U kunt hier meer over de installatie lezen.

Hoeveel kost een traplift?

Voor rechte trapliften moet u denken aan een prijs vanaf €3000 exclusief BTW. Een traplift voor een trap met bochten zal de beginprijs ongeveer rond de €5150 exclusief BTW liggen.  Houd u er rekening mee dat onze trapliften op maat worden gemaakt voor u en uw woning, de prijzen kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren.  Een grote factor die de prijs van uw traplift kan beïnvloeden is of het gaat om een rechte trap of om een trap met één of meerdere bochten.  Andere factoren zijn:

  • De lengte van uw trap
  • De stoel die aan uw behoeften voldoet
  • Of uw trap recht is of bochten heeft
  • Om hoeveel verdiepingen het gaat
  • Als u optionele functies nodig heeft voor extra comfort en veiligheid

Hoeveel kost de installatie van een traplift?

De installatie van uw Stannah traplift maakt deel uit van onze dienstverlening. Dat betekent dat u bij aankoop van uw Stannah-traplift alleen betaalt voor uw traplift, er zijn geen extra installatiekosten.

Wat is bij de prijs van de traplift inbegrepen?

Een traplift op maat gemaakt naar uw trap en naar uw behoeften, inclusief keuze van bekleding en kleur, ergonomische functies, zoals de veiligheidsgordel en de handbediening. De installatie, inclusief demonstratie, schoonmaak en 2 jaar garantie. Plus al het advies dat u nodig heeft. Lees meer over de trapliftopties hier en over de garantie hier.

Worden trapliften door de zorgverzekeraar vergoed?

Sommige polissen dekken huisaanpassingen. U kunt het beste contact opnemen met uw zorgverzekeraar voor meer informatie en wat de mogelijkheden zijn.

Bestaan er traplift subsidies?

Er bestaat hulp om de kosten van uw traplift te ondersteunen in de vorm van subsidies of premies. Voor de meeste subsidies geldt wel dat u een dossiernummer dient aan te vragen voordat u 65 jaar bent.  Er bestaan verschillende subsidies zoals:  De VAPH, L’AVIQ en PHARE . U leest hier meer over de beschikbare subsidies in België.


Installatie

Hoe wordt een traplift geïnstalleerd?

De installatie neemt slechts een paar uur in beslag omdat een traplift op uw trap wordt bevestigd en niet aan de muur, daarom is een bouwvergunning niet nodig. Onze ervaren techniekers maken een paar kleine gaatjes in de treden van de trap, en voordat ze weer vertrekken zorgen ze ervoor dat u uw traplift veilig en comfortabel kunt gebruiken. Alles wordt uiteraard netjes achtergelaten. U leest hier meer over het installatie proces.

Kan ikzelf een traplift installeren?

Als u een getrainde en gecertificeerde trapliftinstallateur bent, is het antwoord ja. Indien dat niet het geval is dan raden we dat ten zeerste af. Wij verkopen onze trapliften ook niet voor zelfinstallatie vanwege de veiligheid. Een traplift is een mobiliteitshulpmiddel dat juist voor uw veiligheid gemaakt is. Zou u zich veilig voelen op een traplift die door een amateur is geïnstalleerd? Waarom het risico lopen wanneer uw veiligheid juist de reden was dat u een traplift heeft gekocht? U kunt er hier meer over lezen.

Kan een traplift ook buiten geïnstalleerd worden?

Ja. De Stannah buitentraplift is ontworpen om comfort en veiligheid te bieden wanneer u toegang nodig heeft tot uw achtertuin, garage, terras of gewoon de treden naar uw voordeur. Onze buitentraplift is compleet weerbestendig en blijft ook met extreme temperaturen werkzaam.  U kunt hier meer daarover lezen.

Wat is er nodig voor de installatie van een traplift?

Tijdens het gratis huisbezoek zal onze raadgever het enige wat u nodig heeft controleren, namelijk een stekker in de buurt van de trap om de traplift te kunnen opladen. Wanneer de traplift geïnstalleerd wordt moet u alleen obstakels zoals foto’s of platen die zich op de trap bevinden tijdelijk verwijderen. U kunt deze na de installatie weer terug plaatsen. Klik hier om daar meer over te lezen.

Hoelang duurt de installatie van een traplift?

Gemiddeld duurt een trapliftinstallatie 3 tot 4 uur.  Het is een efficiënt proces dat uw dagelijkse routine niet al te veel zal verstoren.  Lees hier meer.


Nadat u uw Stannah traplift heeft gekocht.

Hoelang gaat een traplift mee?

Een Stannah traplift kan lang meegaan. Wij zien soms trapliften die al meer dan 20 jaar meegaan! De grootste factor om de levensduur van uw traplift zolang mogelijk te verlengen is regelmatig onderhoud.  Wij raden u aan om uw traplift jaarlijks te laten onderhouden, zodat deze altijd in topvorm is.

Traplift garanties

In het onwaarschijnlijke geval dat er iets met uw traplift gebeurt kunt u erop rekenen dat wij u helpen.  U heeft na de aankoop van de traplift 2 jaar garantie, Stannah België geeft ook de optie tot een levenslange garantie. Dit is een unieke optie en is de enige op de markt. Dit contract geeft recht op 1 onderhoudsbeurt per jaar; gratis depannage; vervoerskosten én wisselstukken inclusief. U kunt op ieder moment  het contract stopzetten. Lees hier meer.

Wat als ik onderhoud aan mijn traplift nodig heb?

Wij raden u aan om uw traplift jaarlijks te laten onderhouden, dit is een dienst die wij aan onze klanten bieden.  Neem voor meer informatie contact met ons op.

Kan de rail van een traplift worden ingekort?

Indien nodig kan de rail van een traplift worden ingekort.  Echter, omdat uw traplift op maat gemaakt wordt en de exacte afmetingen worden afgenomen, zou dit niet nodig moeten zijn.

Kan ik mijn traplift aan iemand anders verkopen?

Een traplift wordt op maat gemaakt voor één specifieke trap, deze zal dus niet op een andere trap passen. Sommige onderdelen van de traplift, zoals de stoel, kunnen worden hergebruikt. Soms is het mogelijk om de traplift aan Stannah terug te verkopen.  Helaas geldt dit niet voor de meeste onderdelen vanwege het op maat gemaakte aspect van het product.  Voor meer informatie kunt u het beste contact met ons opnemen.